Simona, la acţiunea cu copiii, pe care o menţionează în interviul pentru Tennis Channel
Credit Foto: @LTA

Simona Halepcare va juca astăzi primul meci la WTA Premier “Nature Valley International” – a acordat la Eastbourne – pentru Tennis Channel – interviul de la începutul turneului (videoclip, la sfârşitul ştirii).

Prakash Amritraj, fostul jucător profesionist indian şi fiul mult mai cunoscutului Vijay Amritraj (fost 16 ATP / 1980) şi-a cerut mai întâi scuze pentru vreme şi apoi a întrebat-o pe jucătoarea noastră cum se simte înaintea sezonului pe iarbă, ţinând cont că şi-a exprimat bucuria atunci când a început cel pe zgură.

Simona a răspuns:

Sentimentele mele sunt pozitive, mă simt bine, dar e complicat să te gândeşti la un rezultat pe iarbă, pentru că nu ştii la ce să te aştepţi. Însă, mă bucur că sunt sănătoasă şi sper să câştig câteva meciuri.

Legat de participarea la Eastbourne:

Nu am avut un sezon pe zgură atât de bun ca anul trecut, de aceea am decis să joc şi aici, astfel încât să am câteva meciuri pe iarbă înainte de Wimbledon. De aceea m-am înscris şi la dublu.

Legat de acţiunea de zilele trecute cu copiii:

E mereu frumos să petrec timp cu ei. Chiar dacă acţiunea a fost programată devreme, la 8.30, mi-au plăcut zâmbetele lor şi felul în care alergau.

Apoi ea şi-a exprimat plăcerea de a se afla în acest oraş calm, relaxant.

*

Simona a mai participat la Eastbourne în 2017, ea pierzând atunci în sferturile de finală, după două victorii.

*

Într-un podcast pentru  RSN Breakfast Club (la sfârşitul ştirii), Darren Cahill a vorbit despre influenţa locului 1 – provocarea, presiunea – asupra jucătorilor şi a tratat comparativ cazurile celor doi elevi ai săi alături de care a atins această poziţie:

Simona s-a bucurat din tot sufletul când a urcat pe locul 1 în ierarhia WTA, ea considerând aceasta ca pe o răsplată pentru munca dură dusă timp de 3-4 ani. Pentru ea a fost o uşurare şi o împlinire.
În schimb, Andre Agassi nu s-a bucurat când a devenit numărul 1 ATP, pentru că îi plăcea să fie vânătorul, nu cel vânat. Dar apoi i-a plăcut când a urcat din nou şi a cucerit pentru a doua oară poziţia supremă.

Iată că presiunea pe care o tot menţiona fostul lider WTA, Naomi Osaka, are rădăcini istorice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.