Acum trei zile WTA anunţa calificarea Karolinei Pliskova pentru Turneul Final WTA, Guadalajara (10-17 noiembrie, după cum apare în calendarul de pe site-ul WTA, iniţial perioada fusese anunţată laconic în săptămâna care începe cu 8 noiembrie, adică luni).
Ea a devenit astfel a 4-a jucătoare calificată matematic la WTA Finals, conform clasamentului “Porsche Race Singles“.
Karolina nu a câştigat, până acum, nici un titlu în 2021, dar a jucat finalele Wimbledon, WTA 1000 Roma şi Montréal, s-a calificat în semifinalele WTA 1000 Cincinnati şi în sferturile US Open.

La Indian Wells, Karolina a spus că îşi va concentra toată atenţia către această competiţie şi nu va participa la Billie Jean King Cup Finals, prima ediţie a fostei Fed Cup, care se va disputa în acest format, la Praga, în perioada 1-6 noiembrie.

Evident, Pliskova nu avea cum să joace în sala O2 din Praga şi apoi, după doar câteva zile, în aer liber, la altitudine, în Mexic, cu alte mingi ş.a.m.d.
Încă o dovadă că mult trâmbiţata – în timpul întreruperii tenisului – unificare a tenisului a rămas o vorbă în vânt. Aceasta este poate cea mai bună dovadă în acest sens, calendare întocmite pe principiul “fiecare îşi trage spuza pe turta sa”.
Cele două competiţii pe echipe, care se dispută sub egida ITF, nici nu sunt menţionate în calendarele WTA şi ATP. Măcar WTA nu are un eveniment concurent precum ATP Cup, care în plus acordă şi puncte ATP.
Ca să nu mai vorbim că organizaţia tenisului masculin contabilizează în palmaresul jucătorilor victoriile din Laver Cup, o competiţie eminamente demonstrativă.

Şi Petra Kvitova va absenta, ea a anunţat că WTA 1000 Indian Wells va fi pentru ea ultimul turneu al sezonului. La ea nu se pune problema Turneului Final WTA, pentru că se clasează pe locul 21 în clasamentul sezonului, ci a epuizării. 

Să precizăm că cele două jucătoare şi-au adus un important aport la echipa reprezentativă, Petra fiind prezentă în 5 din cele 6 finale câştigate de echipa Cehiei după 1993  – 2011, ’12, ’14, ’15, ’16 – iar Karolina, la cele din 2015 şi 2016. La titlul cucerit în 2018, niciuna dintre ele nu a jucat în finală.

În aceste condiţii, Federaţia Cehă a anunţat următorul lot pentru Billie Jean King Finals: Barbora Krejcikova (5 WTA la simplu, 1 WTA la dublu), Marketa Vondrousova (37), Katerina Siniakova (53 la simplu, 2 la dublu), Tereza Martincova (52 la simplu), Lucie Hradecka (31 la dublu).
Krejcikova şi Siniakova sunt calificate şi ele pentru Turneul Final WTA, Barbora la simplu şi dublu, Katerina, la dublu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.