Irina Begu a câştigat a treia partidă în trei seturi la turneul WTA 500 “Gippsland Trophy“, care se dispută la Melbourne.
Aceasta le-a depăşit însă în intensitate şi mai ales în dramatism pe precedentele, deoarece jucătoarea noastră a câştigat de-abia atunci când a convertit a noua minge de meci, după ce în setul doi salvase la rândul ei două.
Ca să nu mai vorbim de faptul că adversara învinsă astăzi este o fostă membră a top 5 WTA.
O atitudine demnă de toată admiraţia şi de tot respectul a jucătoarei noastre, care la acest început de sezon, arată o mentalitate de luptătoare, care nu se descurajează în nicio împrejurare. 

În partida contând pentru optimile de finală (R16):

Irina Begu (79 WTA) – Johanna Konta (Marea Britanie, 14) [5] 4-6, 7-6(10), 7-6 (4)

Partida a durat 3h32′.

  • Irina şi-a pierdut serviciul în primul joc al partidei, dar a recuperat break-ul în al 6-lea, la singura oportunitate de set pe care a avut-o. Dar Konta a mai câştigat încă o dată la primire în game-ul 9, convertind a doua ei minge de break din set
  • În manşa a doua, după schimburi de brek-uri în jocurile 1 şi 2, apoi 8 şi 9, Irina a ratat la 5-4, trei mingi de set pe serviciul adversarei.
    În tie-break jucătoarea noastră a mai ratat alte două mingi de set la 6-4, pentru ca la 6-7 să salveze una de meci. A mai ratat o minge de set la 8-7, pentru ca la 8-9 să mai salveze una de meci. După ce a mai ratat încă o minge de set la 10-9, a convertit-o pe a 8-a
  • Irina a câştigat cu returul în jocul 3 al setului decisiv, avantaj pe care şi l-a apărat în următoarele game-uri şi, mai mult, la 5-3, a ratat primele trei mingi de meci, pe serviciul adversarei. În jocul de serviciu care a urmat, Irina a mai ratat patru mingi de meci, pe primele trei, de la 40-0, la cea de la 40-30, Konta a câştigat punctul cu ajutorul fileului.
    Pentru ca în tie-break, jucătoarea din România să se desprindă de la 3-3, la 6-3 şi după ce a mai ratat o minge de meci la 6-4, a convertit-o pe a 9-a

Irina acumulează deocamdată 100 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 8.770 USD şi o va întâlni în sferturile de finală, pentru prima dată în carieră, pe Naomi Osaka (3 WTA, fost lider al ierarhiei timp de 25 de săptămâni în 2019, prima dată pe 28 ianuarie, 23 de ani) [2].

Tablourile turneelor WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.