Simona Halep a obţinut a doua victorie – şi aceasta în două seturi – la turneul WTA 500 “Gippsland Trophy“, care se dispută la Melbourne.
Cu oarece probleme în setul doi, în care adversara şi-a valorificat pentru scurt timp spiritul de luptătoare, jucătoarea noastră s-a întrebuinţat atât cât a fost nevoie pentru a obţine o victorie lipsită de emoţii.

Embed from Getty Images

5 imagini din timpul partidei
Videoclipuri, la sfârşitul ştirii

În partida din optimile de finală (R16):

Simona Halep (2 WTA) [1] – Laura Siegemund (Germania, 51) [16] 6-2, 6-4

Partida a durat 1h33′.
Simona a început partida cu un break, pe care l-a dublat în jocul 3 – a condus cu 4-0 – şi a salvat singura şansă de re-break a lui Siegemund în ultimul game.
În al doilea, Simona şi-a pierdut prima serviciul – la fel ca ieri –  dar, tot la fel ca ieri, a câştigat imediat la primire şi după ce, la 1-2, a salvat trei mingi de break, nu i-a mai oferit adversarei alte şanse de a câştiga cu returul.
Astfel, break-ul reuşit în jocul 9 – unul muncit, căci Siegemund revenise de la 0-40 – i-a fost suficient pentru calificarea în sferturi.

Simona a egalat acum palmaresul direct cu adversara ei: 2-2.

Simona a câştigat astfel a 19-a partidă din ultimele 20 jucate.
Ea nu va avea ocazia să se revanşeze în faţa celei care îi întrerupea în toamnă seria invincibilităţii, pentru că în cealaltă optime a primului sfert al tabloului s-a înregistrat rezultatul:

Ekaterina Alexandrova (33) [9] – Iga Swiatek (17) [6] 6-4, 6-2 în 1h19′

Aşadar, jucătoarea din Rusia (clasament maxim: 25 WTA / februarie 2020, 26 de ani) va fi adversara Simonei în sferturile de finală.
Dar şi în acest caz, Halep – care acumulează deocamdată 100 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 8.770 USD – va trebui să-şi impună din nou punctul de vedere, pentru că la cea de-a două întâlnire dintre ele, pierdea în turul 2 al Premier Mandatory Beijing 2019:

Credit Info: itftennis.com

Galerie videoclipuri (2)
Punctele în urma cărora Simona a câştigat cele două seturi

Tablourile turneelor WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.