Cotată favorită principală a turneului “Grampians Trophy”, care va începe miercuri la Melbourne şi al cărui tablou principal a fost tras la sorţi, Bianca Andreescu (8 WTA, 20 de ani, născută pe 16 iunie 2000) a anunţat acum câteva ore că se va retrage şi de aici:

În comunicatul publicat, ea se arată încântată că a revenit pe teren, după cele două săptămâni de izolare.
Dar că, după ce s-a sfătuit cu echipa ei, a decis să folosească această săptămână doar pentru antrenamente şi să reintre de-abia la Australian Open.

O nouă amânare a reintrării pentru Bianca Andreescu, care juca ultima dată la Turneul Final WTA Shenzhen (27 octombrie – 3 noiembrie) 2019 sau vorba unui hâtru de pe reţele, înaintea primului caz de coronavirus.

De acolo se retrăgea accidentată la genunchi, dar ulterior conform spuselor ei, se vindecase.

Nu a reintrat totuşi în circuit, nici după reluarea tenisului, astfel că, vorba altui hâtru – cu referire la declaraţia ei, că a uitat cum e să piardă – noi am uitat cum joacă:

Evident, lumea tenisului îi aşteaptă cu nerăbdare revenirea, ca să se lămurească în legătură cu această situaţie.

Absenţa ei a determinat modificări pe tablou: Maria Sakkari (22) [5] a trecut pe prima linie a tabloului – ea va beneficia şi de turul liber – iar locul Biancăi pe tablou a fost luat de rezerva Oksana Kalashnikova (Georgia, fără clasament de simplu şi un maxim al carierei: 156 WTA / iunie 2010, 30 de ani), aceasta urmând să fie noua adversară a Soranei Cîrstea (72) din primul tur (R28).
Kalashnikova este o dublistă şi în ultimii ani nu a mai jucat decât ocazional simplu, niciodată în 2020, de două ori în 2019, de trei ori în 2018 etc.
Învingătoarea din această partidă o va întâlni în optimi (R16) tot pe Belinda Bencic (12) [2], ca în versiunea iniţială a tabloului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.