Gabriela Ruse a obţinut astăzi cel mai important rezultat al carierei: s-a calificat în prima semifinală în circuitul WTA!

Ea a câştigat astăzi a 5-a partidă la WTA 250 “Hamburg European Open” – primele două în calificări – după o victorie dramatică în faţa unei jucătoare redutabile.
Gabi a reuşit s-o oprească pe Danielle Collins în primul set – al 9-lea câştigat din 9 jucate pe care le disputase aici, până atunci – şi în al treilea, printr-un joc inteligent, care a înmuiat forţa adversarei. A variat mereu lungimea şi direcţia loviturilor, provocând greşeli în serie a jucătoarei americane, care a arătat în setul al doilea de ce este capabilă.
Danielle nu a digerat uşor înfrângerea, relaţionând-o la momentul time-out-ului medical cerut de Gabi în setul 3. Cred însă că era prea devreme în set pentru ca influenţa acelei întreruperi să fie atât de importantă.
De altfel, Collins i-a ţinut o scurtă morală Gabrielei şi la sfârşitul partidei.

Gabi la Hamburg
Credit Foto: @hamburgopen

Oricum ar fi, Gabi a învins astăzi o jucătoare cu un clasament maxim: 23 WTA / ianuarie 2019, care chiar dacă nu a jucat mult în acest sezon, din cauza problemelor de sănătate despre care am vorbit, a fost prezentă într-o semifinală WTA 250 – la “Phillip Island Trophy”, Melbourne în două sferturi la nivel WTA 500 – “Yarra Valley Classic”, Melbourne şi Adelaide, unde în optimi a obţinut prima victorie a carierei în faţa unui lider WTA, iar după operaţie a trecut două tururi la Roland Garros şi unul la Wimbledon.

Astăzi în sferturile de finală:

Gabriela Ruse (198 WTA) [Q] – Danielle Collins (SUA, 48) [4] 6-4, 1-6, 7-5

Partida a durat 2h30′.
Gabi a început meciul cu un break – la prima ocazie pe care şi-a creat-o – pe care l-a apărat până la sfârşitul setului. La 4-2, a ratat 4 şanse de dublu break – dintre care 3 consecutive – iar în jocul următor a anihilat singura oportunitate a adversarei de a câştiga la primire.
În setul al doilea, jucătoarea noastră a ratat o minge de break în primul joc, apoi şi-a pierdut serviciul, a reuşit imediat re-break-ul, dar de la 1-2 nu a mai păstrat contactul cu Collins: nu a mai punctat decât de 4 ori până la sfârşitul setului şi a rămas fără joc de serviciu câştigat.
Gabi a întrerupt seria jocurilor pierdute cu serviciul în primul game al decisivului, dar tot Danielle a reuşit primul break, pentru 2-1, moment în care românca a cerut îngrijiri medicale pentru probleme în zona lombară, pe care le-a primit la vestiare, ceea ce a stârnit nemulţumirea jucătoarei americane.
Cert este că jucătoarea noastră a revenit cu forţe proaspete şi a câştigat următoarele trei jocuri, două dintre ele la primire, pentru 4-2. Collins a egalat, iar în jocul următor Gabi a rezistat, salvând două mingi de break. La 5-4, ea a revenit de la 0-30 cu ajutorul celor două duble greşeli ale adversarei şi apoi şi-a creat cinci oportunităţi de a câştiga meciul, toate ratate.
Dar jucătoarea noastră a câştigat următorul joc de serviciu şi a încheiat cu un break, câştigat la 15.
Partida s-a jucat indoor, acoperişul arenei fiind tras [videoclip cu mingea de meci, la sfârşitul ştirii].

Gabi acumulează deocamdată 128 de puncte WTA – 110 pe tabloul principal, plus 18 în calificări – un premiu financiar în valoare de 8.144 € şi o va întâlni în semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului, pe învingătoarea din partida Dayana Yastremska (38) [1]Sara Errani (105), care se dispută acum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.