Mihaela Buzărnescu a pierdut partida contând pentru semifinalele turneului WTA International “Hana-cupid Japan Women’s Open”, care se dispută la Hiroshima, după un început bun, în care a câştigat al 7-lea set, din cele 7 pe care le disputase aici.
Continuarea nu a fost însă pe măsură, primele ratări ale unor bune oportunităţi destabilizând-o pe jucătoarea noastră, care a greşit din ce în ce mai mult, mai ales în momentele importante, permiţând astfel unei adversare care până aici nu obţinuse în acest sezon decât o victorie pe tablourile principale din circuitul GS / WTA să se impună.
Să sperăm că Mihaela va rămâne după acest turneu cu lucrurile bune – 3 victorii, prima semifinală a sezonului – ca astfel pe viitor rezultatele pozitive să aibă o pondere mai mare faţă de cele negative, cauzate în principal de starea de nemulţumire şi iritare, care, evident, îi alterează jocul.

Nao Hibino (Japonia, 146) – Mihaela Buzărnescu (125 WTA) 4-6, 6-0, 6-3

Partida a durat 2h10′.
În primul set s-a câştigat cu serviciul până la 4-3 pentru Mihaela, scor la care a reuşit să câştige cu returul. N-a putut să închidă setul în jocul următor, când a servit, dar a făcut-o imediat, la primire, când a convertit prima oportunitate.
A urmat un al doilea set dezamăgitor pentru jucătoarea noastră, care a avut totuşi în două rânduri şanse de break, dar a capotat în jocurile de serviciu.
În decisiv, Hibino a reuşit primul break în jocul 3, pentru ca imediat Mihaela să-şi procure 3 posibilităţi consecutive de re-break. Dar 5 puncte la rând ale japonezei i-au interzis să-şi îndeplinească obiectivul, la fel ca în ghemul 8, când românca a ratat de asemenea două şanse de break de la 40-15.

Mihaela rămâne cu acumulările cuvenite calificării în semifinale, iar Nao Hibino se califică în a 5-a finală WTA a carierei, toate de categoria International – palmares 1-3 – prima, fiind şi singura câştigată până acum, Tashkent 2015, pe ultima a jucat-o la Nanchang 2017.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.