Mihaela Buzărnescu a obţinut a 3-a victorie la WTA International “Hana-cupid Japan Women’s Open” şi revine astfel în semifinalele unui turneu din circuit, prima dată după WTA Premier San José (august) 2018, turneu pe care avea să-l câştige.

(videoclip, la sfârşitul ştirii)

În partida din sferturile de finală, care s-a disputat astăzi:

Mihaela Buzărnescu (125 WTA) – Alison van Uytvanck (Belgia, 63) [3] 6-4, 7-5

Partida a durat 1h48′.
Mihaela a început mai lent – 0-2 – dar şi-a revenit imediat şi cu două break-uri consecutive a preluat conducerea, pe care a păstrat-o până la sfârşitul setului: la 5-3 a salvat o minge de break, pentru a închide apoi cu un joc alb.
Jucătoarea noastră a avut iniţiativa şi la începutul setului 2, datorită reuşitei din jocul 3, pe care l-a câştigat cu returul. Şi-a apărat acest avantaj, salvând în jocul 4 o minge de break şi în al 6-lea, două, înainte de a fi egalată de van Uytvanck în al 8-lea.
Mihaela a trecut cu bine peste acest moment şi în al 11-lea ghem a convertit a 3-a minge de break, pentru a închide imediat partida cu un joc câştigat la 15.

Mihaela acumulează 110 puncte WTA – 109 nete, datorită cărora este foarte aproape de revenirea în top 100 WTA, acum este pe locul 100, dar poziţia îi este încă ameninţată de 4 jucătoare încă active pe tablourile acestei săptămâni (una din ele fiind următoarea adversară) – şi va fi recompensată cu un premiu financiar în valoare de 11.300 USD.

Mihaela o va întâlni în semifinale pe Nao Hibino (Japonia, 146, clasament maxim: 56 WTA / ianuarie 2016, 24 de ani), care a eliminat-o astăzi pe favorita principală, Su-Wei Hsieh (Taipei, 29) [1]: 6-4, 6-3 în 1h21′.

Tablourile turneelor WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.