Credit Foto: Jimmie48 Photography

Irina Begu nu a avut o zi bună astăzi la WTA International “Toyota Thailand Open presented by E@”.
Cu un serviciu ezitant – 6 duble greşeli, niciun as – şi mai ales sub imperiul unei stări mentale negative ea a pierdut partida din optimile de finală (R16):

Saisai Zheng (China, 42 WTA) – Irina Begu (71) 6-2, 6-4

Partida a durat 1h32′.
În primul set, în care niciun ghem nu a avut nevoie de avantaje, Zheng s-a distanţat repede la 5-1, Irina a recuperat un break, dar chinezoaica a încheiat imediat pe serviciul jucătoarei noastre.
În setul 2, Irina ne-a dat speranţe că vom asista la una din revenirile ei, căci a condus cu 4-2 – 5 din cele 6 ghemuri se câştigaseră cu returul – dar din acel moment jocul ei s-a dezintegrat – a pierdut 11 puncte la rând.
S-a şi enervat, a distrus o rachetă, iar când s-a calmat a opus o rezistenţă dârză în ultimul joc al partidei – era la serviciu – căci după ce a salvat o minge de meci la 30-40 a ratat 4 oportunităţi de a restabili egalitatea în set, insuficient însă pentru a repara momentul de degringoladă de la mijlocul manşei.

Irina rămâne cu acumulările cuvenite calificării în optimi şi va mai coborî cel puţin 3 locuri în clasamentul WTA, deoarece pierde 25 de puncte nete (30 aici – 55 pentru optimi la Premier St. Petersburg 2018).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.