Galerie
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Videoclip WTA în care este prezentatată Bianca

Bianca Andreescu (18 ani) a onorat cum se cuvine invitaţia primită din partea organizatorilor WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open” şi la prima participare la un turneu de această categorie s-a calificat în turul 3.

După ce în turul 1 (R96) o învingea pe Irina Begu (70 WTA), în turul 2 (R64), Bianca a eliminat o jucătoare cotată printre capii de serie:

Bianca Andreescu (Canada, 60 WTA) [WC] – Dominika Cibulkova (Slovacia, 35) [32] 6-2, 6-2

Partida a durat 1h22′.
Bianca a câştigat toate jocurile în care a servit şi le-a adăugat acestora câte două break-uri în fiecare set.

Următoarea ei adversară va fi autoarea unei surprize şi mai mari, Stefanie Vögele (Elveţia, 109, 28 de ani) [Q], care a eliminat-o în turul 2 pe Sloane Stephens (SUA, 4) [4] 6-3, 6-0 în 1h10′.
De la 4-3 (un break înainte) jucătoarea venită din calificări a câştigat toate ghemurile până la sfârşitul partidei, doar două dintre ele având nevoie de avantaje.
Aceasta a fost prima victorie a lui Vögele la o jucătoare din top 10 WTA, ea urmând să revină în top 100 WTA (maxim al carierei (42 WTA / noiembrie 2011).
Sloane Stephens pierde doar 55 de puncte în linia de clasament – tur 3 la ediţia trecută.

*

Altfel, Bianca a avut cuvinte măgulitoare la adresa Simonei Halep şi a apreciat sprijinul suporterilor români, într-un interviu acordat lui Courtney Nguyen / WTA Insider:

Românii sunt peste tot. Media românescă mă tratează cu dragoste şi asta e plăcut. E bine să am două baze de fani, în Canada şi în România.

Ea [Simona] este din România şi eu sunt româncă. A fost foarte emoţionant când a câştigat Roland Garros, în mod special pentru români, căci suntem un popor pasional.
Este o jucătoare extraordinară. A realizat atât de multe în carieră, o cunosc personal, nu foarte bine, dar am vorbit de multe ori. Este cu picioarele pe pământ şi are un suflet bun. Respect asta şi respect atitudinea ei.
Aceasta este şi una dintre ţintele mele, să fiu o sursă de inspiraţie pentru alţii.
Mă văd câştigând un turneu de Mare Şlem, poate mai multe, făcându-mi un nume, creând istorie.

Courtney o citează în articol pe Simona:

Am vorbit cu ea [Bianca] acum câţiva ani, când ne-am antrenat împreună în Canada. I-am spus să nu mai joace la junioare. Ea îşi dorea să continue acolo, dar i-am zis că este pregătită pentru nivelul următor. Şi după cum vedem, se descurcă de minune.
Aleargă bine, loveşte mingea puternic. În plus, este o luptătoare şi asta îi creşte nivelul. Cred că este capabilă de un progres semnificativ, care să-i permită să urce şi mai mult în clasament.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.