Galerie din timpul partidelor câştigate de Bianca şi Angie în semifinale
Credit foto: sina.cn

Din prezentarea palmaresului celor două combatante ale finalei WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open” – Angelique Kerber şi Bianca Andreescu – am aflat că ambele vor juca întâia dată pentru titlul de campioană la un turneu de categoria Premier Mandatory, cea mai importantă a circuitului WTA.

Desigur că numărul finalelor jucate de Angelique Kerber este mult mai mare, dar cu observaţia că nu a câştigat vreun titlu nici la categoria imediat următoare – Premier 5 – unde a pierdut 4 finale: Cincinnati 2012, Tokyo 2013, Doha 2014 şi Cincinnati 2016. Aşadar, cele trei titluri la turneele de Mare Şlem sunt urmate în palmaresul ei de cele de la categoria Premier.

Pentru Angelique Kerber turneul de la Indian Wells este al 5-lea al sezonului, el fiind precedat de prezenţele în sferturile de finală ale Premier Sydney, în optimile Australian Open, în semifinalele Premier Doha şi optimile Premier 5 Dubai.

Aici, ea a eliminat doi capi de serie: pe Aryna Sabalenka (9) [9] în optimi şi pe Belinda Bencic (23) [23] în semifinale.

Despre rezultatele excelente ale Biancăi Andreescu am vorbit înaintea turneului, atunci când acestea au fost recompensate cu o invitaţie la turneul de la Indian Wells şi cu şansa de a disputa fără calificări primul turneu Premier Mandatory. Ea a profitat din plin de această oportunitate, căci aici a eliminat 4 capi de serie în cele 6 partide disputate până acum: Cibulkova [32], Q. Wang [18], Muguruza [20] şi Svitolina [6].

A ajuns astfel la două victorii în faţa unor jucătoare din top 10 – înainte de Indian Wells: Wozniacki (3) la International Auckland – şi la încă două în faţa unora din top 20.

La doar a 8-a prezenţă pe un tablou principal WTA, Bianca a devenit la 18 ani şi 274 de zile cea mai tânără jucătoare calificată în finala unui turneu Premier Mandatory, de la înfiinţarea categoriei în 2009. La Indian Wells ea este cea ai tânără de la Kim Clijsters, 17 ani şi 283 de zile, la ediţia din 2001, când categoria turneului era Tier 1.

De asemenea, ea a devenit prima jucătoare beneficiară a unui wild card care a ajuns în finala turneului.

Palmaresul victorii-înfrângeri în sezonul 2019 – inclusiv cele două victorii din Fed Cup şi cele 5 pentru titlul de la 125k Newport Beach – este acum: 27-3.

Finala:

Angelique Kerber (Germania, 8 WTA) [8]Bianca Andreescu (Canada, 60 WTA) [WC]

va începe la ora 22.00.

Ordinea de joc – 17.03 – ATP BNP Paribas Open Indian Wells 2019

Tablourile turneelor WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.