Sorana Cîrstea a eşuat în tentativa de a câştiga al doilea titlu, la a doua finală disputată în 2021.
N-a jucat rău astăzi, dar a fost depăşită categoric la capitolul puncte importante câştigate. Decizia şi dorinţa de victorie a Barborei Krejcikova au fost vizibile tocmai în acele momente, câteodată cu ajutorul Soranei, care tocmai atunci s-a complicat mai tare.
Nici notiţele pe care le-a consultat n-au ajutat-o să schimbe cursul partidei, deşi în vreo două rânduri ne dăduse speranţe că o poate face.
Sau cum a sintetizat chiar Sorana atât de bine la festivitatea de premiere, adversara ei de astăzi a fost “prea bună”.

Credit Foto: @wta_strasbourg

În finala turneului WTA 250 “Internationaux de Strasbourg”: 

Barbora Krejcikova (38 WTA) [5] – Sorana Cîrstea (61 WTA) 6-3, 6-3

Partida a durat 1h39′.

  • începutul de partidă i-a fost total nefavorabil Soranei, 0-4, deşi a pierdut fiecare din cele două jocuri de serviciu de-abia la a 3-a minge de break.
    La 2-5, jucătoarea noastră a salvat două mingi de set de la 15-40 şi apoi a câştigat jocul de retur, dar în ultimul a ratat două mingi de 4-5 şi a pierdut setul la serviciu
  • părea că Sorana a intrat bine în partidă, după reuşita parţială de la sfârşitul primului set, atunci când l-a început pe al doilea cu un break, pe care însă n-a reuşit să-l consolideze, deşi a avut trei ocazii, a doua un smash de rever în fileu, din imediata apropiere a acestuia.
    De la 2-1 pentru Barbora, au urmat trei break-uri, două pentru jucătoarea din Cehia – al Soranei, palidă consolare, câştigat la zero – şi de acolo, partida a curs lin către final [rezumatul video al partidei, la sfârşitul ştirii]

Sorana rămâne cu acumulările cuvenite calificării în finală şi va progresa pe locul 54 WTA, iar Barbora Krejcikova (25 de ani) – care a câştigat aici primul titlu al carierei, după a treia finală jucată –  îşi va îmbunătăţi maximul clasamentului, urmând să urce pe locul 33 (locuri estimate, neoficiale).

În proba de dublu, echipa cotată cap de serie 1 a câştigat titlul, după finala:

Alexa Guarachi (Chile, 15 WTA la dublu) / Desirae Krawczyk (SUA, 17) – Makoto Ninomiya (Japonia, 67) / Zhaoxuan Yang (China, 47) 6-2, 6-3 în 1h10′

Acesta este al 4-lea titlu al echipei Guarachi / Krawczyk – din 5 finale pe care le-au disputat, cea pierdută a fost la Roland Garros 2020 – şi al doilea cucerit anul acesta, după WTA 500 Adelaide
Guarachi a devenit campioană în 2021 şi la WTA 1000 Dubai (/ Darija Jurak).  Separat, Alexa (clasată pe cel mai bun loc al carierei, 30 de ani) are acum 5 titluri în palmares, iar Desirae (clasată, de asemenea, pe cel mai bun loc al carierei, 27 de ani), 6.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.