Sorana Cîrstea a debutat cu o victorie la turneul WTA 250 “Internationaux de Strasbourg”. În partida din primul tur (R32) a dominat categoric în primul şi al treilea set, iar adversara ei, marea campioană, Venus Williams şi-a arătat clasa în al doilea, când jucătoarea noastră, parcă surprinsă, nu a avut o reacţie pe măsură:

Imagini din timpul partidei
Credit Foto: @wta_strasbourg
Mingea de meci, la sfârşitul ştirii

Sorana Cîrstea (61 WTA) – Venus Williams (104) 6-1, 2-6, 6-1

Partida a durat 1h45′.
Sorana a dominat primul set, precisă, agresivă şi în permanentă mişcare. A început partida cu un break, a salvat o minge de re-break – singura a lui  Venus din primul set –  în jocul al doilea şi de-acolo n-a mai avut emoţii, câştigând încă de două ori la primire. Semnalul de alarmă a venit însă tot în acest set, în ultimul game, când jucătoarea americană a salvat trei mingi de set consecutive, e adevărat, aflată la serviciu.
Încurajată de această reuşită de parcurs, Venus a ridicat brusc nivelul, a început setul al doilea cu un break. Pe acesta, Sorana l-a recuperat imediat, dar şi-a mai pierdut de două ori serviciul, fără să-şi procure vreo şansă de re-break.
În jocul 5, Sorana a căzut iarla fel ca atunci când s-a accidentat la Madrid – însă de data aceasta s-a protejat mai bine şi în continuare nu s-a văzut nicio urmare.  
În decisiv, jucătoarea noastră şi-a regăsit tenisul din primul set şi nici Venus n-a prea mai avut energie. Sorana a câştigat 10 puncte consecutive de la 1-0 şi 30 egal, până la 3-0, cu break în jocul doi şi Venus n-a mai avut forţa să reacţioneze.
Palmaresul direct a devenit acum 3-1 pentru Venus.

Sorana acumulează deocamdată 30 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 3.653 € şi o va întâlni în optimile de finală pe Shuai Zhang (China, 45, clasament maxim: 23 WTA / noiembrie 2016, 32 de ani) [6], care a trecut în primul tur de Misaki Doi (Japonia, 79): 7-5, 6-4 în 1h40′.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.