Vineri, în optimile de finală ale WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”, două dintre jucătoarele mai slab cotate decât adversarele lor au câştigat.

Una dintre ele este adversara de astăzi din sferturile de  finală a Simonei Halep, Yulia Putintseva (30 WTA) care a eliminat un cap de serie, pe Elena Rybakina (18) [10]: 4-6, 7-6(3), 6-2 în 2h39′, după ce a revenit în setul 2 de la 2-5 şi în următoarele 3 jocuri a fost la 30 egal, la două puncte de înfrângere.

Iar cealaltă, Garbiñe Muguruza (17) [9], care a eliminat-o pe Johanna Konta (13) [7]: 6-4, 6-1.

De semnalat şi accidentarea  Dariei Kasatkina (74) [Q], care tocmai ce îşi reintrase în formă, a obţinut primele două victorii legate pe un tablou principal, după WTA Premier Mandatory Beijing (octombrie) 2019.
Ea şi-a sucit glezna dreaptă în timpul tie-break-ului primului set al partidei pe care o disputa cu Victoria Azarenka (14) [SE], care s-a grăbit s-o ajute şi s-o consoleze [videoclipuri, la sfârşitul ştirii].
Vika a povestit la conferinţa de presă că după ce s-a liniştit, Dasha a chemat-o din nou, şi-a exprimat admiraţia pentru revenirea ei fantastică din ultima perioadă, iar mult mai experimentata jucătoare din Belarus i-a dat câteva sfaturi.

Dasha suferise o accidentare aproape identică, tot aici, în primul tur, la ediţia 2017, în timpul partidei pe care o disputa cu Barbora Strycova.

Astăzi se vor disputa sferturile de finală, cu şase capi de serie prezenţi – numerele [1], [2], [4], [9], [11] şi [12] – plus Victoria Azarenka – clasată mai bine decât capul de serie 8 – şi Yulia Putintseva.

Credit Foto: @wta & sina.cn
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Pe prima jumătate, cea a Simonei, celălalt sfert este:

Victoria Azarenka (14) [SE]Garbiñe Muguruza (17) [9]

Palmares direct: 2-1

Cele două se întâlneau anul trecut aici, în optimi, când Garbiñe abandona în setul 2

Iar pe jumătatea inferioară, sferturile de finală sunt:

Marketa Vondrousova (19) [12]Elina Svitolina (6) [4]

Palmares direct: 0-3

Elise Mertens (20) [11]Karolina Plíšková (4) [2]

Palmares direct: 0-1

Ordinea de joc – 19.09 – ATP / WTA Roma 2020

Tablourile turneelor WTA

Galerie videoclipuri (6)
Vika şi Dasha. Lovitura zilei – Elina Svitolina – şi rezumatele partidelor Svitolina – Kuznetsova, Muguruza – Konta şi Plíšková – Blinkova

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.