Să evidenţiem mai întâi că în clasamentul WTA de săptămâna aceasta, Simona Halep a micşorat şi mai mult diferenţa care o separă de liderul WTA, graţie titlului cucerit la WTA Premier 5 Roma, care i-a adus 900 de puncte brute (899 nete).
Dacă la reluarea tenisului, pe 3 august, diferenţa era de 2.641 de puncte – Ashleigh Barty: 8.717, Simona Halep: 6.076, astăzi ea ajuns la 1.462 de puncte, Ashleigh: 8717, Simona: 7255.

Dar să-i dăm cuvântul Simonei, care la conferinţa de presă acordată după a 3-a victorie de turneu consecutivă [videoclip, la sfârşitul articolului] – prima dată când reuşeşte această performanţă în carieră, după a 14-a partidă câştigată la rând – a spus printre altele:

În sfârşit, l-am câştigat. Îmi place acest turneu şi în fiecare an am jucat foarte bine, cu excepţia ediţiei trecute. M-am calificat în două finale, ascensiunea mea a început aici în 2013 [atunci când după ce promova din calificări, ajungea în semifinale şi progresa de pe locul  64, pe 44, ca apoi să încheie anul pe locul 11 ] aşa că am visat să îl câştig şi sunt fericită că am reuşit.

Legat de turneul de la Roland Garros:

Este doar un alt turneu, nu mă voi lăsa supusă presiunii. Am jucat foarte bine anul acesta, am câştigat trei titluri, sunt bucuroasă că voi mai juca un Grand Slam şi nu mă voi lăsa perturbată de factori externi. Doresc doar să fiu mulţumită, să iau lucrurile bune de aici şi să mă duc acolo zâmbind.

Despre forma ei fizică:

Cei doi antrenori – Arti şi Darren – m-au ajutat şi la pregătirea fizică în timpul întreruperii şi asta mi-a fost de mare folos. Dar şi eu am respectat programul, am muncit mult şi am făcut progrese importante la acest capitol. De aceea pot să alerg, pot să fiu în formă la fiecare partidă, iar picioarele mele sunt din ce în ce mai puternice şi asta îmi dă încredere în timpul meciurilor, în special pe zgură.

Despre finală:

Am analizat cu echipa meciul pe care l-am pierdut [cu Pliskova, la Turneul Final WTA], anul trecut, la Shenzhen, după ce am condus şi am ratat şansele pe care le-am avut şi astăzi mi-am propus să fiu rapidă, să nu-i ofer timp să-şi folosească puternicele-i lovituri şi s-o deplasez. Toate acestea mi-au reuşit, astăzi am simţit că jocul este 100% în mâinile mele.
Nu acest final ni l-am dorit, dar m-am simţit excelent în primul set, deci chiar dacă jocul ar fi continuat, aveam o şansă bună să îl câştig. Nu rămân cu nimic negativ în urma abandonului. Sigur că îmi pare rău pentru ea, pentru că o accidentare nu e niciodată plăcută, dar asta nu schimbă cu nimic datele problemei: acest trofeu este acum al meu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.