La conferinţa de presă pe care a acordat-o după ce a învins-o pe Dayana Yastremska, în optimile de finală ale WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”, Simona Halep a spus printre altele [videoclip de la conferinţa de presă şi rezumatul partidei, la sfârşitul ştirii]:

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Nu a fost uşor să joc împotriva ei, pentru că nu îţi oferă ritm, loveşte puternic şi este greu să-i returnezi. Dar după ce am pierdut primele trei jocuri, m-am concentrat mai bine, am încetat să-i ofer mingi care îi erau pe plac, am deplasat-o, am jucat mai înalt. Am găsit în timpul partidei soluţiile care m-au ajutat să câştig.

Da, sunt foarte mulţumită de felul în care mă mişc, fizic mă simt foarte bine, de asemenea serviciul m-a ajutat mult astăzi în momentele importante [70,3% reuşită la primul serviciu, 59,6% puncte câştigate cu primul, 40,9% cu al doilea, n.n.], am câştigat jocuri categorice cu el [niciun joc pe care l-a câştigat cu servicul nu a avut nevoie de avantaje, n.n.].
Nici returul nu a fost rău, ţinând cont de ce kick incredibil are la serviciu.

Una peste alta, am făcut un meci foarte bun, care îmi dă încredere, mai ales că am câştigat în două seturi cu o jucătoare care loveşte puternic.
Pentru mine este mai uşor să joc pe zgură – chiar şi pe cea de aici, care este ceva mai rapidă – pentru că am mai mult timp să ajustez din mers şi să revin.

Fiecare săptămână este importantă şi mereu am spus că trebuie să fiu 100% la fiecare partidă pe care o joc, aşa că asta fac şi aici.

Sunt puţin emoţionată, pentru că ştiu că posed jocul pentru a câştiga acest turneu. Am fost de două ori în finală, în semifinale*, aşa că am şansă foarte bună. Dar toate adversarele sunt puternice, nivelul este foarte ridicat, aşa că nu am aşteptări, doresc să joc şi – la fel ca astăzi – să mă bat pentru victorie.

[Putintseva] este o luptătoare, foarte puternică mental şi poate juca un tenis foarte bun. Mă aştept la o luptă îndârjită, cu raliuri lungi, dar simt că sunt într-o formă fizică bună. Sunt pregătită pentru partidă şi sper că voi juca mai bine decât astăzi.

*Rezultatele Simonei la Roma: 2019 – R32, 2018 – F, 2017 – F, 2016 – R32, 2015 – SF, 2014 – R16, 2013 – SF, 2012 – R56. În 2011 a pierdut în primul tur al calificărilor.

Simona Halep şi Raluca Olaru / Anna-Lena Friedsam,
pe ordinea de joc de sâmbătă

Galerie videoclipuri (2)


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.