Dacă despre sezonul 2020 al Simonei Halep am vorbit – să adăugăm semifinala de la Australian Open şi sferturile de la WTA Premier Adelaide – la fel despre finalele în care s-a calificat ea şi adversara pe care o va întâlni astăzi, să ne oprim asupra rezultatelor pe care le-a înregistrat Karolina Pliskova în acest sezon:

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Galerie videoclipuri, mai jos

La începutul anului, a câştigat singurul titlu din 2020, la singura finală disputată până la Roma, WTA Premier Brisbane. Apoi a slăbit  ritmul: tur 3 (R32) la Autstralian Open, învinsă de Anastasia Pavlyuchenkova (30); sferturi – după o victorie – la Premier Dubai, eliminată de Elena Rybakina (19); optimi – după o victorie – la Premier 5 Doha, învinsă de Ons Jabeur (44).
După reluare, a scăzut şi mai mult: a pierdut în primul meci la Premier “Western & Southern Open” în faţa Veronikăi Kudermetova (41) şi în turul 2 (R64) la US Open, eliminată de Caroline Garcia (50).
Cele mai bine clasate jucătoare pe care le-a învins: Naomi Osaka (4) – înaintea întreruperii – în semifinalele Premier Brisbane şi Marketa Vondrousova (19) – ieri – după reluare.

Astfel că această calificare în finală reprezintă cel mai preţios rezultat din 2020, în ce priveşte punctele WTA acumulate, 585.

Dar să-i dăm cuvântul Simonei, care la conferinţa de presă acordată după victoria din semifinale a spus:

O victorie în faţa Muguruzei este mereu importantă. Am întotdeauna un sentiment plăcut după ce o înving, pentru că este o jucătoare foarte dificilă şi foarte valoroasă. După acest succes sunt încrezătoare.
Ştiu că am avut atâtea şanse ca să închei partida mai repede şi mai uşor, dar ea nu renunţă niciodată. Chiar dacă acum este în afara top 10, rămâne o jucătoare cu un palmares impresionant, cred că este una dintre cele mai bune din lume şi este mereu greu de învins.

Despre finală:

Trebuie doar s-o gestionez mai bine decât în anii precedenţi. Va fi un meci greu cu oricare dintre ele [nu se jucase a doua semifinală, n.n.]. Dar îmi place să cred că acum sunt mai matură [râzând]. Să sperăm că voi fi mai bună acum şi că voi câştiga.

Ordinea de joc – 21.09 – ATP / WTA Roma

Tablourile turneelor WTA

Galerie videoclipuri (3)
Conferinţa de presă a Simonei şi rezumatele semifinalelor

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.