Simona Halep a câştigat a 4-a partidă la WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”, a 13-a consecutivă în circuit – după cele 4 pentru titlul de la WTA Premier Dubai şi 5 pentru cel de la  International Praga – şi a 19-a a sezonului 2020, în care  a suferit doar două înfrângeri.

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Ea s-a calificat astfel pentru a 3-a oară în finala turneului de la Roma, după ediţiile 2017 şi 2018.

În semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului:

Simona Halep (2 WTA) [1] – Garbiñe Muguruza (17) [9] 6-3, 4-6, 6-4

Partida a durat 2h17′.
Simona a început partida cu un break şi la 2-0 a ratat două mingi de dublu break. În jocul următor a venit rândul ei să revină de la 0-40 şi serviciul, cu 5 puncte câştigate la rând. Jucătoarea noastră s-a desprins la 5-2, şi-a luat o pauză în jocul 8, când şi-a pierdut serviciul la zero, ca în următorul să închidă cu returul.
Simona a salvat prima oportunitate de break a Garbiñei în jocul 3 al setului 2, iar în al 4-lea a câştigat ea cu returul. Dar şi următoarele 3 game-uri s-au câştigat de jucătoarea aflată la primire, astfel că s-a ajuns la 4-3. De acolo, Muguruza a câştigat 3 jocuri la rând – încă unul cu returul – dar trebuie menţionat că la 4-3, Simona a ratat o minge de break, oferindu-i elan adversarei pentru finalul de set.
După ce ne dăduse emoţii la finalul manşei a 2-a, în care a părut dezorientată, Simona a revenit la începutul celei decisive la evoluţia din prima jumătate a partidei şi s-a desprins la 4-0, al doilea break reuşindu-l la a 5-a oportunitate.
Doar că emoţiile nu s-au încheiat aici, căci Garbiñe nu s-a predat, ea revenind de la 1-5, la 4-5 şi egalând scorul la break-uri, 3-3.
Simona a trebuit să mai facă un efort şi să mai câştige o dată la primire, după ce a înfrânt definitiv rezistenţa psihică a adversarei, care a încheiat partida cu o dublă greşeală.

Palmaresul direct a devenit acum 4-3 pentru jucătoarea spaniolă, dar 3-0 pe zgură, pentru româncă.

Simona acumulează 585 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 150.000 € pentru calificarea în finală, unde o va întâlni pe învingătoarea din semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului, Marketa Vondrousova (19) [12] Karolina Plíšková (4) [2], care se va disputa mai târziu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.