Simona Halep a câştigat a doua partidă pe care a disputat-o la WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia” 2020, a 11-a consecutivă în circuit – după cele 4 pentru titlul de la WTA Premier Dubai şi  5 pentru cel de la  International Praga – şi a 17-a a sezonului, în care  a suferit doar două înfrângeri.

Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

În partida din optimile de finală (R16):

Simona Halep (2 WTA) [1] – Dayana Yastremska (29) 7-5, 6-4

Partida a durat 1h27′.
Meciul a început fără vreo perioadă de tatonare: mai întâi s-a detaşat Yastremska – 3-0, cu break în jocul 2, datorită binecunoscutu-i joc în forţă – apoi Simona şi-a adus aminte de reţeta pentru jucătoare agresive. Cu aceasta a îmblânzit atacurile şi loviturile adversarei, i-a întins câteva capcane, obligând-o astfel să greşească, a trecut şi la contraatac. Rezultatul: a egalat la 3 datorită break-ului din jocul 5.
Au urmat 4 jocuri de acalmie, în care combatantele şi-au tras sufletul, astfel că cea aflată la serviciu a câştigat uşor.
Simona a sprintat prima, în al 11-lea game, când a reuşit break-ul hotărâtor, pe care l-a confimat cu un joc câştigat la serviciu, închizând setul cu un as.

Setul 2 a început la fel ca primul, doar că acum cu roluri inversate: Simona a fost cea care a început tare – 3-0, două break-uri, doar două puncte pierdute – şi cu ucraineanca revenind cu două jocuri câştigate la rând şi unul din break-uri recuperate. Dar asta a fost tot, căci Simona şi-a apărat al doilea break până la sfârşitul partidei. De remarcat neapărat şi jocul 7, câştigat de Dayana cu serviciul, după ce Simona a ratat 4 mingi de break, în care cele două au oferit un tenis minunat, deschis, spectaculos, cu multe lovituri rafinate.

Simona acumulează 190 de puncte WTA pentru calificarea în sferturile de finală, unde o va întâlni pe Yulia Putintseva (30, clasament maxim: 27 WTA / februarie 2017, 25 de ani), care în optimile de finală a eliminat-o pe compatrioata ei, Elena Rybakina (18) [10]: 4-6, 7-6(3), 6-2 în 2h39′ , după ce a revenit în setul 2 de la 2-5 şi în următoarele 3 jocuri a fost la 30 egal, la două puncte de înfrângere.

Simona are un palmares direct 1-0, după ce o învingea anul acesta în turul 3 la Australian Open: 6-1, 6-4.

ACTUALIZARE: începând cu semifinalele – duminică – la turneu vor putea asista câte 1000 de spectatori, respectând regulile de distanţare socială şi purtare obligatorie a măştii. Ei se vor aşeza pe locuri rezervate.

Galerie videoclipuri (4)
Mingea de meci, cea de set şi două puncte superbe ale Simonei,
al doilea aplaudat cu mâinile deasupra capului de antrenorul ei

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.