Simona Halep a câştigat a 3-a partidă la WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia” – fără set pierdut – a 12-a consecutivă în circuit – după cele 4 pentru titlul de la WTA Premier Dubai şi 5 pentru cel de la  International Praga – şi a 18-a a sezonului 2020, în care  a suferit doar două înfrângeri.

Embed from Getty Images

Imagini din timpul partidei

În partida care a contat pentru sferturile de finală:

Simona Halep (2 WTA) [1] – Yulia Putintseva (30) 6-2, 2-0

Partida a durat 47′.
Început echilibrat de partidă, Putintseva având la 1-1 două mingi de break, la 40-15. Simona le-a salvat, în jocul următor a câştigat la primire – la 30 – şi de-acolo, eliberată de presiune s-a dus glonţ spre finalul setului, pe care l-a închis cu încă un break, acum la 15.
După primele două jocuri ale celui de-al doilea set, câştigate tot de Simona, la avantaje, Putintseva a abandonat. Ea primise îngrijiri medicale şi în timpul pauzei dintre seturi.

Simona a rămas pe teren, după încheierea partidei ca să se mai antreneze cu Darren şi Arti, coborâţi din tribune.

Simona se califică pentru a 5-a oară în semifinalele turneului de la Roma, după ediţiile din 2013, 2015, 2017 şi 2018, la ultimele două ea avansând în finală.

La actuala ediţie a acumulat deocamdată a acumulat 350 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 80.000 €.

În semifinalele turneului ea o va întâlni pe învingătoarea din partida Victoria Azarenka (14) [SE]Garbiñe Muguruza (17) [9], care se va juca puţin mai târziu.

Galerie videoclipuri (3)
Ultima minge a partidei, mingea de set şi un punct reuşit frumos de Simo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.