Sorana, Gasparyan şi Strycova în timpul partidelor de azi
Videoclip cu mingea de meci a rusoaicei, la sfârşitul ştirii

Cele două jucătoare românce care au evoluat astăzi, în optimile de finală ale turneuluiWTA International “TEB BNP Paribas Istanbul Cup” au pierdut, după partide echilibrate, ambele ratând însă finalurile:

Margarita Gasparyan (Rusia, 72 WTA) – Mihaela Buzărnescu (30) [2] 1-6, 6-4, 7-5

Partida a durat 2h1′.
După un prim set în care Mihaela a reuşit 3 break-uri şi nu şi-a pierdut serviciul, în al doilea a câştigat de două ori cu returul, iar adversara de trei ori.
Rusoaica a început mai bine şi decisivul – 3-1 – dar Mihaela a revenit graţie celui mai bun tenis al ei, o demonstraţie de joc variat şi precis. Astfel, a ajuns să servească pentru meci la 5-3 şi la 30 egal a fost la două puncte de victorie. Acest ghem a fost însă începutul sfârşitului, căci românca a servit două greşeli şi a ratat astfel oportunitatea pe care şi-o crease. Intervenţia antrenorului Apostu-Efremov nu a ajutat-o decât foarte puţin, cât să ajungă  din nou la două puncte de victorie la 5-4,  pe serviciul rusoaicei.
Greu de înţeles şi – oricum, neplăcut de urmărit – a fost finalul, pentru că în ultimele două jocuri, Mihaela nu a mai câştigat niciun punct, rusoaica şi-a adjudecat toate cele 8 puncte în urma unor greşeli ale româncei.
Margarita a avut toate motivele să mulţumească divinităţii la sfârşitul partidei (videoclip, mai jos), pentru acest final de partidă care i-a adus primul sfert de finală pe zgură al carierei.

Barbora Strycova (Cehia, 4) – Sorana Cîrstea (97 WTA) 6-2, 1-6, 6-3

Partida a durat 2h12′.
După un prim set pierdut, Sorana a echilibrat situaţia la seturi, dar în decisiv a pierdut de la 3-3 contactul cu adversara, în ultimele două jocuri nereuşind să câştige decât câte un punct.
Protestele vehemente la adresa arbitrului, la limita agresiunii fizice nu au servit – evident – cu nimic cauza (videoclip 2). Ea nici nu a dat mâna cu el, la sfârşitul partidei.

Mihaela şi Sorana rămân cu acumulările cuvenite calificării în turul 2, 30 de puncte WTA şi 3.400 USD.
Mihaela nu pierde puncte nete, iar Sorana îşi adaugă 28, în linia de clasament, având şanse bune să progreseze câteva poziţii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.