Patricia Ţig a obţinut şi a 5-a victorie la WTA International “TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul” şi a câştigat astfel primul titlul al carierei în circuitul WTA.

Astăzi, în finala turneului:

Imagini din timpul partidei
Credit Foto: Tennis Championship Istanbul
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Patricia Ţig (88 WTA) – Eugenie Bouchard (Canada, 272) [Q] 2-6, 6-1, 7-6(4)

Partida a durat 2h29′.
Patricia şi-a pierdut serviciul în al doilea joc al partidei şi încă o dată în ultimul al primului set, fără să-şi creeze vreo oportunitate de a câştiga la primire.
În al doilea set, Patricia şi-a regăsit nivelul din precedentele partide disputate aici: l-a început cu un break, i-a mai adăugat unul în jocul 5 şi un al 3-lea în al 7-lea, când a convertit a 4-a minge de set.
Ea şi-a continuat seria de 4 jocuri câştigate la rând în setul 2, cu alte 3 în decisiv, dintre care un break. Apoi s-a distanţat la 4-1, dar câteva greşeli cauzate probabil de emoţii i-au permis lui Bouchard să se apropie la 4-3. A mai urmat un nou schimb de break-uri, după ce la 5-4 jucătoarea noastră a ratat 3 mingi de titlu, aflată la serviciu. Canadianca a reuşit să profite de moment şi să egaleze.
Patricia s-a adunat, a câştigat 7 puncte la rând, dar montagne russe-ul a continuat, căci ea a mai ratat alte 3 mingi de titlu la 6-5 şi 40-0, acum pe serviciul adversarei şi apoi a fost egalată.
În tie-break, jucătoarea noastră s-a desprins de la 2-2 la 5-2 şi apoi la 6-3. A ratat a 7-a minge de titlu, dar a convertit-o pe a 8-a!

Patricia acumulează 280 de puncte WTA aici, iar în clasamentul de luni îi vor fi adăugate şi cele 70 corespunzătoare turului 2 de la US Open – prima victorie pe un tabloul principal la un turneu major – , astfel că ea îşi va îmbunătăţi cel mai bun clasament al carierei – pentru a 4-a oară la acest turneu şi va ocupa locul 58 (estimare).

Premiul financiar cuvenit campioanei este de 25.000 USD.

Galerie videoclipuri (8)
Discursul campioanei, Răzvan & Sofia, mingea de titlu, cele de set şi
două puncte deosebite ale Patriciei

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.