Adversara Patriciei Ţig din sferturile de finală ale WTA International “TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul” a fost decisă repede, căci Margarita Gasparyan (117 WTA) a abandonat – accidentată la genunchiul stâng – după 30′ de minute, când scorul era 3-2 pentru adversara ei, Rebecca Peterson (Suedia, 48, clasament maxim: 43 WTA / octombrie 2019, 25 de ani) [2].
Peterson avusese BYE în primul tur (R30).

Patricia a mai jucat o dată cu Rebecca, în turul 2 al ITF 50k Osprey 2016, pe zgură, când suedeza a câştigat: 7-6(6), 6-3.

*

Eugenie Bouchard a înregistrat astăzi, în optimi, cea mai preţioasă victorie în circuit, de la cea pe care o obţinea în faţa Carlei Suárez Navarro (24), în optimile de finală ale WTA International Luxemburg (octombrie) 2018.

Promovată din calificări, jucătoarea din Canada a eliminat-o în primul tur pe Viktoriya Tomova (Bulgaria, 133), iar astăzi în optimile de finală a trecut de favorita principală a turneului: 

Eugenie Bouchard (272) [Q] – Svetlana Kuznetsova (34) [1] 7-6(3), 6-7(5), 6-2

Partida a durat 2h50′.
Dacă în manşa întâi, Genie a ratat două mingi de set la 5-3 cu returul, dar s-a impus până la urmă, în a doua a ratat 3 mingi de meci şi apoi s-a văzut egalată la seturi. Însă, mai proaspătă decât adversara ei s-a impus fără probleme în decisiv [videoclip cu momentele importante ale partidei, la sfârşitul ştirii].

De subliniat că aceasta a fost prima partidă a Svetei – în primul tur a avut BYE – după semifinala de la Premier 5 Doha (23-29 februarie).

Bouchard, Kuznetsova, Hercog şi Kovinic, în timpul partidelor de astăzi
Credit Foto: Tennis Championship Istanbul

Dacă ieri scriam despre eliminarea a doi capi de serie: Heather Watson (54) [5] şi Zarina Diyas (69) [7], astăzi în afara lui Misaki Doi [8] – învinsă de Patricia Ţig – şi a Svetlanei Kuznetsova [1], a mai părăsit turneul  Alison Van Uytvanck (60) [6], eliminată de către Danka Kovinic (Muntenegru, 92), astfel că dintre capii de serie, mai sunt activi Rebecca Peterson [2], Polona Hercog [3], care s-a calificat în sferturi şi Caroline Garcia [4], care joacă acum în optimi.

Tablourile turneelor WTA (neactualizat la Istanbul)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.