Sorana Cîrstea a pierdut astăzi, în primul tur (R28) al turneului WTA 500 “J&T Banka Ostrava Open”, a 5-a partidă cu Anett Kontaveit, trei dintre acestea disputate anul acesta.

Oscilaţii mari în jocul româncei, care a avut perioade bune, pe care tot ea le-a stricat cu uşurinţă. Aceeaşi pripeală în joc, o lipsă de maturitate greu de înţeles la experienţa ei, cu care dărâmă tot ce construieşte, deseori cu un efort demn de laudă. Astfel că realizările – şi nu au fost puţine astăzi – sunt estompate de scorul final:

Anett Kontaveit (30 WTA) – Sorana Cîrstea (37) 6-4, 6-4

Partida a durat 1h29′.
Un prim set simetric cu două schimburi de break-uri în jocurile 1 şi 2, respectiv 7-8, Kontaveit reuşindu-l de fiecare dată pe primul.
Doar că după ce Sorana a egalat la 4, după multă muncă – 5 egalităţi şi două challenge-uri la puncte consecutive în care a avut dreptate – în al 9-lea şi-a pierdut serviciul la zero (aşa cum şi-l pierduse şi în primul joc), iar Kontaveit a închis setul în următorul game.
Setul al doilea a început la fel, cu un schimb de break-uri pentru ca în jocul al 3-lea, Sorana să-şi piardă pentru a 3-a oară în meci serviciul la zero. În game-ul al 7-lea, jucătoarea din Estonia a mai câştigat încă o dată la retur, pentru 5-2.
Dar acum a urmat cea mai bună perioadă din meci a româncei, care a câştigat 11 din următoarele 12 puncte (break-ul la zero), până la 4-5 şi 40-0 (la primire). A urmat însă o nouă scădere şi ultimele 5 puncte ale partidei pierdute.

Sorana a câştigat 61 din punctele disputate – 25 la serviciu (!), doar 5 cu al doilea, din 18 jucate şi 36 la primire – iar Anett, 70 (39 / 31).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.