Serena Williams spunea după meciul pe care îl câştiga în optimile de finală ale turneului WTA International “Top Seed Open” în faţa lui Venus, că pentru prima dată în carieră a venit la un turneu fără gândul de a-l câştiga, ci doar pentru a juca meciuri şi a-şi verifica potenţialul.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidelor
Rogers – S. Williams şi Gauff – Jabeur

Enorma-i experienţă o făcuse desigur să înţeleagă că nivelul nu este cel dorit, căci după 3 seturi în primul tur, a trecut greu şi de sora ei: 3-6, 6-3, 6-4.

Pentru ca ieri în sferturile de finală să fie eliminată de compatrioata ei:

Shelby Rogers (116 WTA) – Serena Williams (9) [1] 1-6, 6-4, 7-6(5)

Partida a durat 2h7′.
În setul 2, până în jocul 10 – când Rogers a făcut break-ul – nu se ajunsese la avantaje, iar în decisiv nu s-a câştigat niciun game la primire, după care Shelby a revenit în tie-break de la 1-3.

Aceasta a fost prima întâlnire dintre cele două jucătoare. Shelby Rogers (27 de ani, clasament maxim: 48 WTA / iunie 2017) revine într-o semifinală WTA după cea de la International Rio de Janeiro 2016, an în care se califica şi în sferturile de finală la Roland Garros. Ea a fost operată la genunchiul stâng în mai 2018 (nu mai jucase din martie) şi a lipsit din circuit până în aprilie 2019, astfel că la un moment dat coborâse până pe locul 786 WTA.

În semifinale o va întâlni – tot pentru prima oară în carieră – pe Jil Teichmann (Elveţia, 63) autoarea dublei de anul trecut WTA International Praga (mai)Palermo (iulie), a cărei decizie de a nu încerca să joace în Europa la reluare, iată că s-a dovedit a fi inspirată, pentru că vineri s-a calificat pentru prima dată în această fază la un turneu disputat pe hard, după: 6-2, 6-4 în 1h21′ cu Catherine Bellis (302).
După victoria de la Palermo, Teichmann nu mai obţinuse până aici decât două victorii – la turnee diferite – pe tablourile principale din circuitul GS / WTA.

Semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului se va disputa între două jucătoare din SUA, care nu s-au mai întâlnit nici ele până acum:

Jennifer Brady (49) – Cori Gauff (53)

Jennifer Brady (25 ani, clasament maxim: 45 WTA / februarie 2020) a învins-o categoric pe Marie Bouzkova (48): 6-1, 6-2 după 1h4′ în sferturi şi va juca în prima semifinală după Premier Dubai 2020, unde era eliminată de Simona Halep.

Cori Gauff (16 ani, clasament maxim: 49 WTA / februarie 2020) a mai eliminat un cap de serie – după Aryna Sabalenka (11) [2] în optimi – în sferturi: 4-6, 6-4, 6-1 cu Ons Jabeur (39) [8] în 1h48′, după ce în setul 2 a revenit de la 2-4.
Ea va juca în a doua semifinală WTA a carierei, după cea de la International Linz (octombrie) 2019, turneu pe care avea să-l câştige.

Astfel, niciun cap de serie nu va fi prezent în semifinale.

Astăzi (sâmbătă) de la ora 18.00 se va disputa partida RogersTeichmann şi în continuare, BradyGauff.

Tablourile turneelor WTA

Galerie videoclipuri (5)
Lovitura zilei – Teichmann -, rezumatele partidelor Rogers – S. Williams, Gauff – Jabeur, Brady – Bouzkova şi conferinţa de presă a lui Shelby

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.