ACTUALIZARE: Echipa lor s-a retras din proba de dublu

Monica Niculescu s-a accidentat încă din jocul 2 al partidei din optimile de finală ale WTA International “BGL BNP Paribas Luxembourg Open” şi chiar dacă a strâns din dinţi şi a jucat până la sfârşit nu a avut cum să emită pretenţii la victorie.

Monica şi Margarita, în timpul partidei (Credit Foto: @wtaluxembourg)

Jucătoarea noastră a adoptat singura tactică posibilă în asemenea condiţii: a scurtat punctele şi deseori – datorită execuţiilor tehnice şi inspirate – aceasta a dat roade. Cu multe stopuri reuşite, atacuri timpurii cu reverul, Monica a reuşit să revină în joc, având şi şanse bune în setul 2.
Spre finalul partidei, a cedat însă fizic, căci dacă la început se deplasa vizibil greu, mai târziu ajunsese să şchioapete pe teren.

Margarita Gasparyan (Rusia, 81) – Monica Niculescu (111 WTA) 6-2, 7-5

Partida a durat 1h41′.
Monica şi-a pierdut serviciul în jocul în care a primit îngrijiri medicale, Gasparyan mai adăugâdu-şi un break în ultimul joc al setului.
Jucătoarea româncă a început mult mai bine setul 2 şi s-a desprins la 4-1 cu două break-uri înainte. Pe unul dintre ele, Gasparyan l-a recuperat imediat – primele 6 jocuri s-au câştigat cu returul – şi pe al doilea în jocul 8.  De acolo s-a mers repede către final, rusoaica reuşind să mai câştige o dată cu returul în ultimul joc al partidei.

Monica rămâne cu acumulările cuvenite pentru cele 3 victorii din calificări şi cea din primul tur va progresa în clasament, rămâne de văzut cu câte locuri, căci mai sunt destule adversare încă active la diferite turnee, în urma ei.

Din nou, fără a cădea în mania persecuţiei, şi înţelegând că programul turneului este stabilit în funcţie de tablou, ne întrebăm dacă nu se putea face o excepţie pentru campioana din 2016, care dacă tot nu a primit wild card, putea măcar să fie protejată şi să nu joace 5 partide – sau 4 şi jumătate, ca să fim precişi – în zile consecutive.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.