Monica în timpul partidei de ieri – în foto 2 o ajută pe Alison, accidentată – şi la şedinţa de autografe pe care a acordat-o

Sorana, Petkovic şi Puig, în timpul partidelor disputate ieri
Credit Foto: @wtaluxemburg

Partidele turului 1 (R32) la WTA International “BGL BNP Paribas Luxembourg Open” nu s-au încheiat încă, dar Monica Niculescu va juca astăzi al 5-lea meci la acest turneu.

După cele 3 victorii din calificări şi cea rapidă din primul tur, jucătoarea noastră va reveni pe teren, de la ora 13.00 – primul meci de pe terenul 1 – pentru partida din optimile de finală:

Monica Niculescu (111 WTA) – Margarita Gasparyan (Rusia, 81, clasament maxim: 41 WTA / februarie 2016, 25 de ani)

Palmares direct: 0-1

Credit Info: itftennis.com

Gasparyan a legat în acest sezon două victorii pe tablourile principale doar la International Istanbul (pe zgură), unde ulterior a ajuns până în semifinale.

Ceva mai târziu, cele două jucătoare vor reveni pe acelaşi teren – meciul 4, cu începere de la ora estimată 17.30 – acum, de aceeaşi parte a fileului, pentru partida din primul tur (R16) al probei de dublu:

Margarita Gasparyan (Rusia, 94 WTA la dublu) / Monica Niculescu (49) [3]Eleonora Molinaro (Luxemburg, 516) / Katarzyna Piter (Polonia, 232) [WC]

Monica şi Margarita au jucat în acest sezon finala probei de dublu la International Bronx.

*

Altfel, în afara lui Alison van Uytvanck [4], ieri au mai fost eliminaţi doi capi de serie:

Andrea Petkovic (Germania, 75) – Camila Giorgi (Italia, 92) [6] 0-6, 6-4, 6-4 în 1h58′

Când a fost întocmită lista capilor de serie, Giorgi se clasa pe locul 63. La începutul acestei săptămâni a pierdut 29 de locuri, după ce săptămâna trecută nu a jucat la International Linz, unde în 2018 câştigase titlul.

Monica Puig (Puerto Rico, 84) – Fiona Ferro (Franţa, 65) [7] 6-1, 6-0 în 57′

Puig este finalista ediţiei 2017.

Tot astăzi va fi desemnată adversara Soranei Cîrstea (76 WTA), în partida Misaki Doi (Japonia, 74) – Julia Görges (Germania, 26) [2], care este va începe cel mai devreme la ora 19.00.

Până la urmă, Stefanie Vögele – despre care vorbeam ieri – nu a mai intrat ca lucky loser pe tabloul principal, locul ei fiind luat de Bibiane Schoofs (Olanda, 157), care a şi pierdut în primul tur în faţa favoritei principale, Elise Mertens (Belgia, 19) [1].
Schoofs pierduse în runda a doua a calificărilor în faţa Gabrielei Ruse – care ar fi fost următoarea pe lista lucky loser-ilor – dar, din motive pe care nu le cunoaştem, jucătoarea noastră nu a profitat de această şansă.

Ordinea de joc – 16.10 – WTA Luxemburg 2019

Tablourile turneelor WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.