Simona, la conferinţa de presă
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Videoclip, la sfârşitul ştirii

La conferinţa de presă acordată după victoria din sferturile de finală ale WTA Premier Mandatory “Mutua Madrid Open”, Simona Halep a spus printre altele:

Pentru mine a fost o victorie foarte preţioasă, un meci mare. Este întotdeauna foarte greu să joci împotriva ei şi înseamnă mult că am câştigat.
Am spus de ieri că pe zgură voi avea şanse mai mari împotriva ei, dar totuşi a fost foarte greu. Fiecare punct a fost important. Am încercat să rămân calmă în timpul punctelor, pentru că uneori forţez şi atunci greşesc. Cu ea trebuie să ţii mingea în teren şi să alternezi, la fel cum face ea.

Cred că mi-aţi văzut privirea (când Barty a făcut re-break în jocul 8 al setului 2, datorită unei scurte măiastre, n.n. – videoclip la sfârşitul ştirii). Eram aşa de frustrată, dar ştiam că are asemenea realizări, fiind atât de îndemânatică şi de talentată.

Nu sunt încă în plenitudinea forţelor, mai am încă o zi de tratament. Nivelul de energie nu este la maxim dar, după cum aţi văzut, am jucat foarte bine, poate şi pentru că am fost relaxată şi nu am avut aşteptări… aşa se întâmplă mereu.

Despre meciul cu Bencic:

La Dubai am pierdut în faţa ei, dar am condus, aşa că partida este foarte deschisă şi pe zgură va fi altceva. Nu am jucat niciodată cu ea pe zgură, aşa că mă simt încrezătoare. Am o şansă, dar provocarea va fi una importantă.

Să joc semifinale aici este un rezultat foarte bun, venit după dezamăgirea din Fed Cup.
Dar, după cum o spun mereu, aici sunt motivată, mă bucur de timpul pe care îl petrec, îmi plac terenurile, altitudinea. Vin prietenii, familia şi astfel mi-e mai uşor să fiu relaxată, bucuroasă pe teren şi să joc cel mai bun tenis.

Faptul că lumea mă consideră bună pe zgură şi  statisticile o confirmă, mă bucură. Totuşi, nu pun presiune suplimenară atunci când începe sezonul pe zgură. Nu joc cu frică, intru şi văd dacă sunt încă suficient de bună ca să repet rezultatele bune.

 

A fost programată semifinala Simona Halep – Belinda Bencic

Simona Halep, cronica foto şi video a celei de-a 4-a calificări în semifinalele turneului

 

 

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.