Simona şi Karolina, în timpul partidelor de ieri
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Simona Halep va juca astăzi în semifinalele WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”, o partidă care are ca miză, în afară de rezultatul propriu-zis la acest turneu şi locul 1 WTA pe care îl poate redobândi în cazul unei victorii.

Partida

Simona Halep (3 WTA) [2]Karolina Plíšková (Cehia, 7, clasament maxim: 1 WTA / 17.07. 2017, pe care l-a ocupat timp de 8 săptămâni, 27 de ani) [5]

Palmares direct: 7-2
(prima întâlnire a fost la junioare)

Credit Info: itf tennis.com

va închide programul zilei pe arena centrală şi va începe cel mai devreme la ora 3.00 AM.

Karolina Plíšková a câştigat ieri partida din sferturile de finală în faţa compatrioatei ei, Marketa Vondrousova (Cehia, 59): 6-4, 6-4 în 1h20′.

Precendentele 3 victorii la Miami fuseseră obţinute de Plíšková la: Yulia Putintseva (Kazahstan, 44) 2-6, 6-3, 7-5 după 2h13′ în optimi, Alizé Cornet (Franţa, 53 ): 6-7(3), 6-1, 6-4 după 2h39′ în turul 3 (R32) şi Petra Martic (Croaţia, 52): 6-3, 6-4 după 1h19′ în turul 2 (R64).

Karolina Pliskova are în 2019 un palmares victorii – înfrângeri: 16-4.
A început anul cu titlul de la Premier Brisbane, l-a continuat cu semifinalele de la Australian Open şi cu sferturile de finală de la Premier 5 Dubai şi Premier Mandatory Indian Wells.
Nu are victorii în faţa vreunei jucătoare din top 20, înfrângerile fiind suferite în faţa lui Naomi Osaka (4) – Australian Open, Simona Halep (3) – Fed Cup, Su-Wei Hsieh (31) – Dubai şi Belinda Bencic (23) – Indian Wells.

Semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului:

Anett Kontaveit (Estonia, 19 WTA) [21]Ashleigh Barty (Australia, 11 WTA) [12]

va deschide programul zilei pe arena centrală, de la ora 19.00.

*

La conferinţa de presă pe care a acordat-o după calificarea în semifinale, Simona a spus printre altele:

În setul 2, la 1-5, situaţia nu a fost foarte bună, eram dominată de negativism, dar am fost capabilă să opresc această tendinţă şi apoi a fost mult mai bine, m-am concentrat asupra jocului şi  lucrurile s-au îndreptat.
Oricum, în ce priveşte negativismul, am făcut mari progrese, în ultimii doi ani nu am pierdut prea multe partide din această cauză, ci doar pentru că n-am jucat destul de bine. Aşa că partea mentală este în regulă acum, cel puţin asta simt.

Mi-a spus acum antrenorul meu că îmi mai trebuie o victorie pentru a redeveni numărul 1. Sunt bucuroasă că am ajuns din nou în această poziţie, pentru că stând departe de teren timp două luni, în intersezon, nu am crezut că voi ajunge atât de repede aici.
Va fi o mare provocare, dar îmi place să joc sub presiune şi voi da tot ce am mai bun.

Apoi Simona a dat un sfat jucătorilor care sunt afectaţi de stări de negativism în timpul partidelor: să apeleze la o persoană specializată pentru a le elimina, căci e mai bine să te învingă adversarul decât să te baţi singur.

*

Ordinea de joc – 28.03 – WTA Miami Open 2019

Tablourile turneelor WTA

*

Galerie videoclipuri (6)
Conferinţa de presă a Simonei; Avancronica semifinalei Halep – Plíšková;
Cele mai frumoase puncte de ieri; Rezumatele sferturilor de pe jumătatea inferioară
Lovitura zilei, care a aparţinut Simonei

 
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.