Galerie
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Videoclipuri la sfârşitul ştirii: Conferinţa de presă şi rezumatul partidei

Partida din optimile de finală ale WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú:

Simona Halep (3 WTA) [2]Venus Williams (SUA, 43, clasament maxim: 1 WTA / februarie 2005, loc ocupat timp de 11 săptămâni în 3 serii, 38 de ani)

Palmares direct: 3-3

Credit Info: itftennis.com

a fost programată astăzi, pe arena centrală, nu mai devreme de ora 22.00.

Până la Miami, Venus a jucat 3 turnee palmares victorii – înfrângeri: 8-3 –  International Auckland – două victorii pentru sferturi de finală, Australian Open – două victorii pentru tur 3 (R32), unde a fost oprită de Simona şi Premier Mandatory Indian Wells – 4 victorii pentru sferturi de finală.
Cea mai bine clasată jucătoare învinsă a fost Petra Kvitova (3) în turul 2 (R64) la Indian Wells. În sferturile de la Auckland a pierdut la Bianca Andreescu (152).

La Miami le-a eliminat pe Daria Kasatkina (Rusia, 22) [14] 6-3, 6-1 după 1h16′ în turul 3 (R32), Carla Suárez Navarro (Spania, 29) [24] 7-6(4), 6-1 după 1h35′ în turul 2 (R64) şi Dalila Jakupovic (Slovenia, 80) [Q]: 7-5, 6-3 după 1h19′ în turul 1 (R128).

Venus este triplă campioană la Miami – 1998, 1999 şi 2001 – şi finalistă în 2010.

Ordinea de joc – 25.03 – WTA Miami Open 2019

*

După victoria de ieri, din turul 3 (R32) Simona Halep a spus la conferinţa de presă:

Cred că nivelul a fost unul foarte înalt. [Polona Hercog] a jucat incredibil şi dacă va continua să o facă aşa va ajunge cu uşurinţă în top 20.
Sunt foarte bucuroasă că am reuşit să câştig partida, mai ales că am depus mult efort. Spre sfârşit, ea a obosit puţin şi eu am ridicat nivelul, am devenit mai agresivă.
În primele două seturi a fost mai greu, pentru că a servit foarte tare, dar şi dreapta, reverul, slice-ul i-au funcţionat foarte bine şi mi-a fost greu să fac puncte.
Ştiam că va fi poate cel mai complicat meci de aici pentru că e puternică, iar spin-ul ei este dificil de returnat.

Nu am simţit presiune, nu mi-a fost teamă că am să pierd, nici sigură că voi câştiga, am reuşit să rămân concentrată şi asta a fost cheia partidei.

A fost un teren diferit faţă de cel din partida precedentă, dar atmosfera a fost una plăcută, am simţit bine mingea, n-a fost prea mult soare.

Totul este mare aici, dar aşa e în SUA. Noua locaţie reprezintă o îmbunătăţire importantă pentru jucători.

Am mai lucrat cu Daniel Dobre în 2014 şi în 2016 – atunci când colaboram deja cu Darren. Este un om deosebit şi avem o conexiune. Cred că este cea mai bună decizie pe care puteam să o iau acum.
Niciun antrenor nu poate fi comparat cu Darren, cu el am avut cele mai bune rezultate. Chiar dacă vorbea în englezeşte am înţeles tot ce îmi spunea şi astfel am putut să îl urmez.
Dar asta nu reprezintă o problemă, este foarte bine că Daniel Dobre este român, mă înţelege, dar acest lucru era valabil şi în cazul lui Darren.
Aşa că nu putem vorbi despre diferenţe sau face comparaţii.

Mereu este greu cu Venus. Nu va fi mai uşor doar pentru că am câştigat ultimele meciuri. Este mereu o provocare pentru mine atunci când le întâlnesc pe surorile Williams.
Voi fi motivată, gata de joc, sper să fiu 100%, cred în şansele mele şi voi rămâne concentrată.

Galerie videoclipuri (2)
Rezumatul partidei şi conferinţa de presă a Simonei

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.