Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini: primele fotografii din timpul partidei
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Simona Halep a obţinut a patra victorie la WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú” şi s-a calificat astfel pentru a doua oară în semifinalele turneului – după ediţia din 2015 – la a 8-a participare.

În partida din sferturile de finală:

Simona Halep (3 WTA) [2] – Qiang Wang (China, 18) [18] 6-4, 7-5

Partida a durat 1h39′.
5 din primele jocuri ale primului set au fost break-uri, astfel că al 4-lea, pe care Simona l-a câştigat cu serviciul s-a dovedit a fi decisiv, căci de la 4-2 lucrutuile s-au calmat şi n-a mai existat de nicio parte vreo oportunitate de a câştiga la primire.
Simona a început al doilea set cu un break, dar a urmat o serie de 5 jocuri consecutive al lui Wang, care a inclus 3 break-uri şi 12 puncte câştigate la rând.
Dar jucătoarea noastră s-a redresat la timp: mai întâi până la 4-5 – seria care a inclus şi 12 puncte consecutive. La acel scor a servit şi a ajuns – la 0-40 – în faţa a 3 mingi de set ale adversarei. 5 puncte victorioase au scos-o şi de data asta din impas. Pentru ca ea să-şi adjudece apoi şi ultimele două jocuri ale partidei.

Datorită celor 325 de puncte nete acumulate (390 acum, minus 65, pentru tur 3, la ediţia trecută), Simona progresează pe locul 2 în clasamentul live – 5782 de puncte, depăşind-o pe Petra Kvitova – 5645. În cazul în care se va califica în finală, ea va redeveni lider al clasamentului WTA.

Adversară în semifinale îi va fi câştigătoarea celui de-al treilea sfert al tabloului, care va fi decisă în partida Karolina Plíšková (Cehia, 7) [5]Marketa Vondrousova (Cehia, 59). Plíšková are şi ea şanse pentru locul 2, pe care l-ar atinge în cazul în care ar câştiga turneul. Partida dintre jucătoarele din Cehia va începe nu mai devreme de ora 1.00 AM.

Premiul financiar cuvenit semifinalistelor este de 354.000 USD şi al învinselor din sferturi, de 182.000 USD.

Galerie videoclipuri (2)
Mingea de meci şi interviul de pe teren al Simonei

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.