Semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului WTA 1000 (fost Premier Mandatory) “Miami Open presented by Itaú” va fi:

Credit Foto: @wta

Ashleigh Barty (1 WTA) [1]Elina Svitolina (5) [5]

Palmares direct: 1-5*

Credit Info: itftennis.com

* La Miami s-au mai întâlnit în optimile de finală ale ediţiei 2018

În sferturile de finală:

Embed from Getty Images

Ashleigh Barty – Aryna Sabalenka (8) [7] 6-4, 6-7(5), 6-3

Partida a durat 2h16′.
Barty a trecut peste momentul greu din primul set când, la 2-3, a salvat trei mingi de break de la 0-40, iar în al 9-lea a convertit-o pe singura din această manşă.
În setul doi, doar Sabalenka a avut şanse de break – una în jocul 6 şi trei în al 8-lea – dar toate game-urile s-au câştigat cu serviciul. Jucătoarea din Belarus a câştigat până la urmă tie-break-ul, după ce a revenit de la 2-4, dar efortul depus a fost prea mare.
Aceasta, pentru că în setul decisiv, la 3-3 a clacat fizic, părea că este accidentată la abdomen şi nu a mai câştigat decât un punct în ultimele trei jocuri.

Credit:@wtainsider

Palmaresul direct a devenit egal: 3-3.

Pentru prima dată în carieră, Sabalenka nu a reuşit niciun break într-un meci de trei seturi (7 şanse ratate) [Info: @JeuSetMaths]. Ea va progresa, în pofida înfrângerii, pe cel mai bun loc al carierei: 6 WTA.

[rezumatele video ale sferturilor de finală, la sfârşitul articolului]

Aceasta este a 19-a victorie a lui Ashleigh Barty (24 de ani, lider WTA pentru a 69-a săptămână, în două serii, prima dată pe 24 iunie 2019) în faţa unei jucătoare din top 10 WTA, cea dintâi din acest sezon.
La Miami, a câştigat a 10-a partidă consecutivă, primele 6 pentru titlul din 2019, singura dată când a mai ajuns în semifinale aici. Înainte, mai participase la două ediţii ale turneului.

Ea s-a calificat în a doua semifinală din 2021, după cea de la “Yarra Valley Classic”, turneu pe care avea să-l câştige şi are acum un palmares 12-2 în acest sezon, în care dispută aici al 4-lea eveniment.
La acest nivel juca ultima dată în semifinale la WTA 1000 (Premier 5) Doha 2020.

Prin calificarea în semifinale, Barty a îndeplinit şi prima din cele trei condiţii care i-ar asigura păstrarea locului 1 WTA după acest turneu. A doua ar fi să se califice în finală şi dacă nu, Osaka să nu câştige turneul.

Embed from Getty Images

Elina Svitolina – Anastasija Sevastova (57) 6-3, 6-2

Partida a durat 1h9′.
Un meci în care s-a câştigat mult la retur: Svitolina de câte trei ori, Sevastova, de două ori în primul şi o dată în al doilea.
Palmaresul direct este acum 3-1 pentru Svitolina.

Elina Svitolina (26 de ani, clasament maxim: 3 WTA / septembrie 2017) s-a calificat în prima semifinală la Miami, la a 8-a participare, sfertul de finală din 2018 fiind până acum cel mai bun rezultat aici.
Ea revine într-o semifinală pentru prima dată după WTA 250 (International) Strasbourg 2020 unde avea să câştige titlul, iar la nivelurile superioare, după Turneul Final WTA 2019, unde avea să joace finala.
La categoria WTA 1000 juca ultima dată în semifinale, la Indian Wells 2019.

Calificarea în finală i-ar asigura Elinei şi un progres pe locul 4 în clasament.

Semifinalele se vor disputa joi.
Până atunci, astăzi (miercuri) se vor juca sferturile de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului: Sakkari – Osaka, va începe cel mai devreme la ora 20.00 şi Andreescu – Sorribes Tormo , cel mai devreme la 2.00 AM.

Ordinea de joc – 31.03 – ATP / WTA Miami 2021
[sesiunile încep la ora 20.00]

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.