Finala turneului WTA 1000 (fost Premier Mandatory) “Miami Open presented by Itaú” se va disputa sâmbătă, 3 aprilie, şi va fi:

Ashleigh Barty (1 WTA) [1]Bianca Andreescu (9) [8]

Palmares direct: 0-0

Dacă despre semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului am vorbit puţin mai devreme, cea de pe jumătătatea inferioară s-a încheiat cu rezultatul:

Embed from Getty Images

Bianca Andreescu (9 WTA) [8] – Maria Sakkari (25) [23] 7-6(7), 3-6, 7-6(4)

Partida a durat 2h42′.
Bianca a câştigat prima la retur, în jocul 4, după ce în precedentul salvase două mingi de break ale Mariei. Jucătoarea din Grecia a recuperat break-ul în jocul 7 şi până în tie-break, ele nu şi-au mai creat alte oportunităţi de a se impune la retur.
Primele mingi de set au fost ratate de Sakkari – la 6-5 şi 7-6 – care în acest final de set a fost prea cuminte, iar Andreescu a profitat şi a convertit prima şansă pe care şi-a creat-o de a câştiga manşa.
În setul al doilea, tot jucătoarea din Canada a câştigat prima la retur în jocul 3, dar, de la 3-1, datele partidei s-au schimbat radical. Sakkari a câştigat următoarele 5 jocuri, în ultimele 3, nemapierzînd decât 4 puncte.
Ea a păstrat tendinţa şi în decisiv, cu un break în jocul 5. Dar soarta partidei s-a mai schimbat încă o dată, când Bianca a prins-o din urmă pentru 4 egal. Totuşi jucătoarea din Grecia a mai câştigat o dată la primire în game-ul 10 şi a servit pentru meci la 6-5. De aici, însă, ea a clacat şi din nou Andreescu a fost necruţătoare: a realizat re-breakul la zero şi s-a distanţat în tie-break de la 2-2 cu patru puncte câştigate la rând, ratând doar primele două mingi de meci [rezumatul video, la sfârşitul ştirii].

Credit Info: @wtainsider

Aceasta a fost prima întâlnire dintre cele două jucătoare.

Bianca Andreescu (clasament maxim: 4 WTA / octombrie 2019 – acum este sigură de locul 6, pe care nu şi-l poate îmbunătăţi în ierarhia de luni, nici cu o victorie în finală, 20 de ani) s-a calificat în a 5-a finală a carierei – toate pe hard – palmares 3-1:

  • 1 Grand Slam: 1-0 – US Open 2019, ultima pe care o disputase
  • 3 WTA 1000: 2-0 – [1 Premier Mandatory: Indian Wells 2019 + 1 Premier 5: Toronto 2019]
  • 1 WTA 250: 0-1 – Auckland 2019, singura pe care a pierdut-o

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.