Simona Halep şi Angelique Kerber, la prima lor colaborare, au eliminat la WTA 1000 (fost Premier Mandatory) “Miami Open presented by Itaú”, echipa cotată cap de serie 1, campioană la US Open 2019 şi Australian Open 2021, deţinătoarea titlului de aici, primele două jucătoare în clasamentul individual WTA la dublu.
Mai mult, victoria a fost obţinută după un joc sclipitor al echipei româno-germane. Chiar dacă s-a văzut în câteva rânduri că automatismele unei echipe sudate nu erau prezente, Simona şi Angelique au compensat printr-un joc individual agresiv, inspirat şi inteligent.
Fiecare dintre ele a reuşit bijuterii tehnice, surprinzându-le astfel pe adversarele lor, care au pierdut iniţiativa şi au fost depăşite total în finalurile celor două seturi. Gestul de neputinţă al Arynei la mingea de meci, un serviciu înşelător al Simonei, este grăitor în acest sens [videoclip, la sfârşitul ştirii].
Totul, într-o atmosferă de bună dispoziţie a echipei Halep / Kerber, care le-a şi motivat să-şi pună în valoare cele mai bune lovituri, pe care le ştim atât de bine din proba de simplu.
O remarcă specială pentru starea de sănătate a Simonei, care a fost una bună, lovitura de serviciu, de care se plângea după primul meci de simplu, părând să fie în creştere.

Să ne mai reamintim că la precedenta ediţie a turneului de la Miami, în 2019, Simona a obţinut alături de o compatrioată a lui Angie, Julia Görges, alt rezultat deosebit, ele eliminându-le atunci pe Timea Babos / Kristina Mladenovic.

În primul tur (R32) al probei de dublu:

Simona Halep (135 WTA la dublu) / Angelique Kerber (-) – Elise Mertens (Belgia, 2) / Aryna Sabalenka (Belarus, 1) [1] 7-5, 7-5

Partida a durat 1h21′.
Mertens / Sabalenka au reuşit primul break al partidei în jocul 4, pe care Halep / Kerber l-au recuperat imediat.
La 5-5, Mertens / Sabalenka au condus cu 40-0 pe propriul serviciu, dar de acolo, Simona şi Angelique au câştigat 8 puncte din ultimele 9 jucate şi primul set.
În manşa a doua, echipa româno-germană a luat un avans de 3-0 – două break-uri înainte – pe care Elise şi Aryna l-au recuperat în următoarele trei game-uri.
Între jocurile 9 şi 11 s-a câştigat la retur, Halep şi Kerber de două ori, ultima dată de la 15-40. Celor trei puncte din acel joc, le-au mai adăugat alte 4 în ultimul joc al partidei câştigat la zero, astfel că au închis acest set cu 7 puncte câştigate la rând.

Simona şi Angelique acumulează câte 120 de puncte WTA, un premiu financiar comun în valoare de 18.000 USD şi le vor întâlni în optimile de finală pe Lyudmyla Kichenok (47) / Jelena Ostapenko (23). Lyudmyla este sora Nadiiei.

*

Celelalte două echipe cu jucătoare românce în componenţă au fost învinse categoric în primul tur (R32):

Bethanie Mattek Sands (SUA, 20) / Iga Swiatek (Polonia, 81)Anna Blinkova (53) / Monica Niculescu (52) 6-0, 6-1 în 51′

Cori Gauff (51) / Catherine McNally (48) (ambele SUA)Nadiia Kichenok (45) / Raluca Olaru (41) 6-3, 6-1 în 55′

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.