La conferinţa de presă acordată după victoria din turul 2 (R64) la WTA 1000 (fost Premier Mandatory) “Miami Open presented by Itaú”, Simona Halep a spus printre altele:

M-am chinuit cu serviciul. M-a chinuit şi umărul puţin, aşa că am fost concentrată mai mult la durere.
Apoi m-am relaxat, am încercat să nu mă mai gândesc la rezultat, să dau drumul la braţ şi să o deplasez pe adversară spre partea de forehand. Atunci mi-am recăpătat încrederea şi am revenit.

Sursă Foto 1: Julián Haramboure

Când am ajuns aici nu aveam dureri. Dar după aceea am jucat câteva seturi tari la antrenament şi am simţit durerea din nou. Iar acum s-a mai înrăutăţit. Dar o simt doar atunci când servesc, aşa că încep să fac recuperare cât mai mult posibil ca să pot servi mai bine, pentru că astăzi am avut o viteză foarte mică. O să văd cum mă voi simţi în următoarele zile.

Despre adversara din turul 3, Anastasija Sevastova, Simona a spus: 

Rupe ritmul… Nu ştii niciodată la ce minge să te aştepţi de la ea. Câteodată joacă plat, foarte plat. Altădată ridică mingea sau o taie, pune scurte. Aşa că e mereu greu să joci împotriva ei.

La rândul ei, jucătoarea letonă, care în partida câştigată cu Cori Gauff a revenit de la 0-1 la seturi, după ce a avut şi în seturile 2 şi 3 câte un break în urmă – la 1-2 şi 1-3 – dar de fiecare dată a câştigat 5 jocuri la rând, pentru o victorie cu 1-6, 6-2, 6-3 [rezumatul partidei în articolul de mai devreme, tabloul, mai jos] a spus la conferinţa de presă:

Sunt bucuroasă că am luptat atât de bine, am început slab şi cumva mi-am regăsit jocul în setul doi. Ea a fost în faţă şi în al treilea, dar am reuşit să-mi impun punctul de vedere.

Despre meciul cu Simona:

Serveşte bine, se deplasează excelent, contraatacă şi mi-e greu să fac puncte în faţa ei. Va trebui să găsesc o altă cale ca să o determin să rişte mai mult.
Trebuie să joc raliuri şi să rămân puternică de-a lungul acestora. Cred că va fi un meci dur şi echilibrat. Îmi plac terenurile de aici şi va fi o partidă interesantă.

Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.