Modificări importante în clasamentul WTA, după disputarea ultimului turneu WTA 1000 al sezonului, cel de la Indian Wells. 
Dar şi pentru că astăzi au fost scăzute punctele de la Roland Garros 2020, aşa cum aflasem deja. De exemplu, campioana acelei ediţii, Iga Swiatek, a ieşit din top 10 WTA e pe locul 11 – după ce a pierdut 1.570 de puncte (2000 pentru titlul din 2020 minus 430 pentru sferturile de finală din 2021), iar semifinalista, Nadia Podoroska a pierdut 46 de locuri şi a coborât de pe 36, pe 82. 

Altfel, despre progresul înregistrat de campioana de la Indian Wells, Paula Badosa – pentru prima dată în top 20 pe locul 13, am vorbit azi dimineaţă. 
De asemenea, am subliniat prezenţa pentru prima dată a semifinalistei, Ons Jabeur, în top 10 WTA.
Datorită conjuncturii, Garbiñe Muguruza, deşi eliminată la primul meci, a revenit în top 5, prima dată după 2 iulie 2018. Aceeaşi situaţie şi pentru Maria Sakkari, învinsă în turul 2, dar pe un nou maxim al carierei: 7 WTA, după un progres de două locuri.
Şi tot datorită conjuncturii, Naomi Osaka, aflată în pauză, a revenit în top 10, după un progres de două locuri.

Restul modificărilor le puteţi vedea şi analiza în fişierul PDF cu ierarhia de astăzi. La fel, situaţia din clasamentul sezonului, “Porsche Race Singles”, pe baza căruia vor fi decise cele 8 jucătoare participante la Turneul Final WTA, “Akron WTA Finals”, Guadalajara 10-17 noiembrie. 

În ce le priveşte pe jucătoarele noastre, Simona Halep a mai pierdut două locuri şi se clasează pe locul 19. 
Celelalte 3 jucătoare din România prezente în top 100 se clasează pe locurile 38. Sorana Cîrstea (+2 locuri), 56. Irina Begu (+5) şi 83. Gabriela Ruse (+9), pe un nou maxim al carierei, după ce a trecut de calificări la Indian Wells. 
Să menţionăm şi progresul de 30 de locuri al Andreei Prisăcariu – după semifinala în care s-a calificat acum două săptămâni la ITF W25 Lisabona – până pe 340 WTA, ea îmbunătăţindu-şi din nou cea mai bună poziţionare a carierei.

Şi, în sfârşit, o erată în ce priveşte proba de dublu, unde am făcut ce vă sfătuiesc mereu să nu faceţi voi, adică m-am luat după clasamentul live neoficial.

Nu Su-Wei Hsieh este noul lider în clasamentul individual de dublu, ci coechipiera alături de care a câştigat titlul la Indian Wells, Elise Mertens, care îşi începe astfel a 12-a săptămână şi a 4-a serie în fruntea ierarhiei, prima dată pe 10 mai 2021.

Altfel, a venit şi confirmarea pentru calificarea matematică a echipei Hsieh / Mertens la Turneul Final WTA “Akron WTA Finals”, Guadalajara, 10-17 noiembrie.

 

 

 

 

Jucătoarele şi echipele calificate până acum:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.