Gabriela Ruse a onorat şansa oferită de promovarea în calitate de lucky loser pe tabloul principal WTA International “Abierto GNP Seguros”, care se dispută la Monterrey, căci a făcut o partidă curajoasă în faţa deţinătoarei titlului, fost lider WTA:

Garbiñe Muguruza (Spania, 19) [2]Gabriela Ruse (237 WTA) [LL] 6-4, 7-6(4)

Partida a durat 1h46′.
Gabi a început excelent partida: 4-1 datorită break-urilor din jocurile 1 şi 5. Muguruza a revenit cu 5 jocuri câştigate la rând, dar jucătoarea noastră a ratat la 4-4 două mingi de break consecutive.
Tot Gabi a reuşit primul break şi în setul 2, pentru 4-3, recuperat imediat de jucătoarea din Spania. Dar românca a mai câştigat o dată la primire şi a servit pentru set la 5-4.
În acest joc – în care şi-a procurat 3 mingi de set – a fost complet lipsită de şansă. La a doua oportunitate banda fileului i-a fost potrivnică la o minge trimisă de ea, pentru ca la a 3-a aceasta să o ajute pe Muguruza, care a făcut rebreak tot datorită unui let.

Românca a dus totuşi setul în tie-break, unde a revenit de la 0-5 şi de la 2-6 a salvat primele două mingi de meci.

Destule lucruri frumoase arătate de Gabriela şi la a 7-a participare pe un tabloul principal Grand Slam  / WTA. Ea a arătat că posedă mijloacele necesare care îi pot asigura un progres semnificativ în ierarhii, cu condiţia să joace mult mai mult la acest nivel, pentru a-şi stabiliza jocul şi a dobândi o experienţă superioară.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.