Irina Begu a pierdut a treia partidă – primele două victorii au fost în calificări – pe care a disputat-o la WTA 1000 “Mutua Madrid Open”.
Dar doar la capătul unui meci dramatic în care, ca de obicei, a luptat până la ultima picătură de energie.
Poate a fost apăsată şi de palmaresul direct total nefavorabil cu jucătoarea din Rusia, atunci când conducea cu 1-0 la seturi, 2-0 în al doilea şi a ratat trei mingi de dublu-break, poate că tenisul pe care l-a etalat la sfârşitul partidei ar fi fost mai util în setul al doilea dar, nimic de rău, după ce am văzut cu toţii rezistenţa acerbă din a doua jumătate a decisivului.
Să nu uităm că ea deţine şi recordul celei mai lungi partide din acest sezon, victoria în 3h32′ la Johanna Konta din optimile WTA 500 “Gippsland Trophy”, Melbourne.

Embed from Getty Images

În partida din primul tur (R64):

Daria Kasatkina (Rusia, 37 WTA) – Irina Begu (75) [Q] 4-6, 6-4, 7-6(1)

Partida a durat 3h1′.
Irina a început partida cu un break, dar apoi şi-a pierdut de două ori la rând serviciul. De la 1-3 şi-a revenit cu o serie de trei jocuri câştigate la rând – dintre care două, la primire. După ce şi-a mai pierdut o dată serviciul, Begu a reuşit o nouă serie de jocuri câştigate, acum 4 la număr – două dintre ele la primire – care i-au asigurat primul set şi un avans de 2-0 în al doilea.
La acel scor, jucătoarea din România a ratat trei mingi de dublu break, ca apoi să fie egalată. Irina părea că a depăşit şocul, căci a mai reuşit un break, dar şi acesta a fost recuperat imediat de Kasatkina.
La 3-4, Irina a salvat două mingi de break şi a egalat la 4. La 15-30 a cerut un time-out medical pentru îngrijiri la piciorul stâng, iar în jocul 10 şi-a pierdut serviciul la 15 şi astfel adversara ei a egalat scorul la seturi.
În primul joc al setului decisiv, Irina a ratat două mingi de break, iar de la 2-2 Kasatkina s-a desprins la 5-2 – datorită break-ului din jocul 6 – şi la 40-0, pe serviciul româncei, totul părea pierdut, nu şi pentru Irina Begu, maestra revenirilor din situaţii dramatice. A salvat acele trei mingi de meci şi încă trei la avantaje, a câştigat acel joc şi apoi încă unul la retur, pentru ca la 5-6 să apere şi a 7-a minge de meci.
Dar jucătoarea noastră nu a mai avut resurse pentru a duce la bun sfârşit şi tie-break-ul.

Daria Kasatkina o va întâlni în turul doi (R64) pe Aryna Sabalenka (7) [5], care a eliminat-o astăzi pe Vera Zvonareva (114) [Q]: 6-1, 6-2 în 1h6′.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.