Simona Halep a câştigat prima partidă pe care a jucat-o la WTA 1000 “Mutua Madrid Open”, dar prestaţia ei în cele două seturi a fost diferită.

Dacă pe primul l-a dominat categoric, în al doilea i-a permis Sarei Sorribes să revină şi cum se întâmplă mai mereu cu adversarele ei, atunci când are momente de slăbiciune, acestea prind curaj şi se exprimă la cel mai bun nivel. 

Astăzi, Simona a profitat însă de faptul că pe final jucătoarea din Spania nu a mai rupt ritmul, s-a reîncărcat pozitiv – pentru că la un moment şi psihicul, nu numai jocul, a avut de suferit – din schimburile lungi de mingi, una din specialităţile Sarei şi a închis partida în două seturi.

Embed from Getty Images

Simona Halep (3 WTA) [3] – Sara Sorribes Tormo (46) [WC] 6-0, 7-5

Partida a durat 1h23′.
După un prim set dominat de Simona – totuşi, cele trei break-uri le-a câştigat la avantaje – jucătoarea noastră s-a desprins şi în al doilea la 5-1, game-ul pierdut fiind unul de serviciu.
De acolo, a început revenirea lui Sorribes, care a complicat datele problemei. Jocul ei bun, completat de greşelile lui Halep au făcut ca scorul să devină egal – 5-5 – după ce românca a ratat şi două mingi de meci la 5-3, aflată la retur.
Finalul i-a aparţinut însă jucătoarei noastre, cu un break la 30 şi un joc de serviciu, la zero.

[videoclipuri cu interviul de pe teren al Simonei şi mingea de meci, la sfârşitul ştirii]

Simona acumulează 65 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 20.000 € şi o va avea ca adversară în turul 2 (R32) pe Saisai Zheng (57, clasament maxim: 34 WTA / martie 2020, 27 de ani), care tocmai a câştigat partida cu Magda Linette (48): 6-2, 3-6, 6-1 în 2h4′.

Simona are un palmares direct 2-0 cu Saisai Zheng, dar partidele s-au jucat pe celelalte două suprafeţe:

Credit Info: itftennis.com

Galerie videoclipuri (2)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.