Simona Halep a obţinut a doua victorie la WTA 1000 “Mutua Madrid Open” şi s-a calificat astfel în optimile turneului.
Este pentru a 6-a oară când va juca în această fază la Caja Mágica, după ediţiile din 2014 – finală, 2016 – campioană, 2017 – campioană, 2018 – sferturi, 2019 – finală.

Scorul şi desfăşurarea acestuia a fost asemănător celui din primul tur, cu aceeaşi scădere a concentrării la închiderea meciului, diagnosticul aparţinându-i chiar Simonei. E bine când diagnosticul este cunoscut, dar poate se găseşte şi leacul. Suntem conştienţi că nu poate câştiga toate punctele, că sunt şi adversarele pe teren, dar vin unele mai puternice, care ar putea profita de acele momente de confuzie.

În rest, Simona a făcut risipă de energie, a alergat aproape mereu cu succes după scurtele lui Saisai şi, în general, a avut o poftă de joc deosebită pe suprafaţa şi arena ei preferată, materializată prin destule reuşite de mare fineţe.
O partidă frumoasă, spectaculoasă, cu o adversară care părea că vrea să joace dublu într-un meci de simplu şi pe alocuri a reuşit să-şi pună în valoare îndemânarea. 

Embed from Getty Images

Imagini din timpul partidei
Videoclip cu mingea de meci, la sfârşitul ştirii

Astăzi, în turul 2 (R32):

Simona Halep (3 WTA) [3] – Saisai Zheng (57) 6-0, 6-4

Partida a durat 1h19′.
Un prim set cu jocuri echilibrate, în pofida scorului, 4 dintre ele încheindu-se la avantaje, celelalte două fiind break-uri ale Simonei. Rezultă că i-a fost mai greu la serviciu şi într-adevăr, ea a avut de salvat trei mingi de break în primul joc şi încă una în al 5-lea. Totuşi, scorul la puncte 33-20 a reflectat superioritatea româncei.
În setul al doilea, Saisai a intrat pe tabelă la 0-3, cu două jocuri câştigate la rând, unul de serviciu şi unul de retur. De acolo Simona s-a desprins la 5-2, cu un break câştigat la zero şi unul de serviciu, la 15. La acel scor a ratat o minge de meci la primire şi Saisai s-a apropiat la 5-4. Jucătoarea noastră a încheiat însă tot la primire, după un scurt moment de enervare, evitând astfel repetarea scenariului din primul tur. Scorul la puncte a ajuns la final: 68-47.

Simona acumulează deocamdată 120 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 34.048 € şi o va întâlni în optimile de finală pe învingătoarea din partida Elise Mertens (16) [13] – Elena Rybakina (22), care se joacă acum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.