Gabriela Ruse (21 de ani – n. 6 noiembrie 1997) a reuşit astăzi pentru prima dată în carieră să lege două victorii pe un tablou principal WTA!

Victoriei din primul tur (R32) al turneului International “Nature Valley Open“, ea i-a adăugat-o astăzi pe cea din optimile de finală, partida disputându-se tot pe hard, în sală, căci ploaia a continuat să cadă la Nottingham:

Gabriela Ruse (211 WTA) [Q] – Viktorija Golubic (Elveţia, 85) 7-6(3), 4-6, 6-4

Partida a durat 2h24′.
Gabi a controlat tie-break-ul primului set, la care se ajunsese după 3 break-uri de fiecare parte.
Elveţianca şi-a adjudecat manşa a doua câştigând de trei ori la primire, în timp ce jucătoarea noastră a reuşit doar două break-uri.
În decisiv, situaţia din setul 2 s-a inversat românca fructificând a 3-a minge de meci.
Echilibrul de pe tabelă se regăseşte şi în cifrele statistice: câte 8 break-uri de fiecare parte din 19 oportunităţi pentru Golubic şi 16 pentru Gabi, şi un scor al punctelor câştigate: 114-113 pentru jucătoarea din Elveţia.

Promovarea în sferturile de finală – după calificări – îi aduce Gabrielei 60 de puncte nete – anul trecut se califica pe tabloul principal aici, dar pierdea în primul tur, şi îi asigură un nou maxim al clasamentului începând de luni, în interiorul top 180 (cel vechi: 187 / 16 iulie 2018).

Premiul financiar este în valoare de 6.175 USD, iar adversara ei din sferturile de finală va fi decisă în partida Caroline Garcia (Franţa, 28) [1] – Maia Lumsden (Marea Britanie, 280) [WC], care se va disputa mai târziu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.