Avem certitudinea că o jucătoarea româncă va fi prezentă în sferturile de finală ale WTA International “Nürnberger Versicherungs Cup”, căci una din partidele optimilor de finală va fi:

Sorana Cîrstea (93 WTA) – Laura Ioana Paar (301 WTA) [Q]

Palmares direct: 1-0

Credit Info: itftennis.com

Turneul ITF 10k de la Bucureşti (unde s-au întâlnit prima dată) s-a disputat între 5 şi 14 mai 2006, Sorana, care abia împlinise 16 ani, avea să-l câştige. Campioane în proba de dublu deveneau surorile Niculescu, Gabriela şi Monica.

După Laura Paar, care câştiga partida din primul tur (R32), astăzi Sorana Cîrstea i-a urmat exemplul în partida amânată de ieri:

Sorana Cîrstea – Kirsten Flipkens (Belgia, 59) [6] 7-6(6), 6-2

Partida a durat 1h44′.
Început mai lent al jucătoarei noastre, care s-a văzut condusă cu 1-5, după ce şi-a pierdut serviciul în jocurile 1 şi 5. A urmat o revenire frumoasă a Soranei, care şi-a recuperat ambele break-uri, Flipkens reuşind totuşi să ducă setul în tie-break. Acolo s-a mers cap la cap, la 6-5 românca ratând o minge set, servind, dar pe următoarea a fructificat-o la primire.
Manşa a doua a fost la discreţia Soranei, care s-a desprins relativ uşor la 5-1, scor la care a ratat 3 mingi de meci – de la 40-0 cu returul. A închis însă partida în jocul următor la a 5-a minge de meci.

Sorana acumulează 30 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 2.742 €. Anul trecut ea ajungea până în sferturile de finală ale turneului – 60 de puncte WTA. Victoria de astăzi îi asigură prezenţa în top 100 şi la începutul săptămânii viitoare.

Este al 4-lea turneu consecutiv – după International Lugano, Istanbul şi Premier Mandatory Madrid – în care ea trece de primul tur, dar la precedentele 3 s-a oprit în al doilea.

Optimea de finală a româncelor se va disputa după alt meci de simplu şi cel din primul tur al probei de dublu – şi acesta amânat de ieri – în care este angrenată altă compatrioată de-a noastră:

Andreea Mitu (85 WTA la dublu) / Alexandra Panova (63) – Sharon Fichman (Canada, 156) / Nicole Melichar (SUA, 16)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.