Organizatorii WTA International “Palermo Ladies Open” anunţaseră că vor publica luni lista de înscriere a turneului care este programat primul – de după redeschiderea circuitului – între 3 şi 9 august.

Seara au revenit şi au anunţat că aşteaptă decalarea de către WTA cu o săptămâna a termenului limită de înscriere, motivul fiind se pare accesul pe teritoriul italian al jucătoarelor. În acest moment o parte dintre ele vin din ţări care teoretic nu ar avea acest drept fără o perioadă de carantină.


Totuşi, conform site-ului italian ubitennis.com, o primă listă ar arăta ca cea de mai jos (repetăm, încă neoficială). Aşa cum se aştepta toată lumea, una mult mai puternică decât cea a unui turneu de categoria International.

Acestor jucătoare li se vor adăuga cele invitate, Simona Halep (2 WTA) şi – se pare – Karolina Plíšková (3), fiind primele vizate de organizatori pentru cele două wildcard-uri acordate jucătoarelor din top 20.
De asemenea, conform aceleiaşi surse, organizatorii studiază posibilitatea să mărească tabloul de la 32 la 48 de jucătoare (cu BYE î
n primul tur pentru cei 16 capi de serie)

De altfel, directorul turneului, Oliviero Palma, s-a referit explicit la jucătoarea noastră, afirmând că o vor aştepta – pe ea şi pe oricare alta din top 10 WTA – cât de mult posibil:

Organizatorii mizează şi pe relaţia bună pe care o au cu managerul Simonei, Virginia Ruzici, cea care a fost prima directoare a turneului, în 1990.

La turneul care a fost reintrodus anul trecut în calendarul WTA, după o pauză de 5 ani, Irina Spîrlea a câştigat două ediţii consecutive la simplu – 1994, 1995 – iar Ruxandra Dragomir a fost campioană la dublu în 1994 şi vicecampioană în 2000.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.