ACTUALIZARE

Organizatorii turneului au anunţat că WTA a aprobat decalarea termenului limită de înscriere până pe 13 iulie, acordând astfel un termen suplimentar jucătoarelor, pentru luarea unei decizii:

De asemenea, ei au precizat şi numărul wildcard-urilor disponibile: 4 dintre care două pentru jucătoare din top 10 WTA:


ŞTIREA INIŢIALĂ

Organizatorii WTA International “Palermo Ladies Open” anunţaseră că vor publica luni lista de înscriere a turneului care este programat primul – de după redeschiderea circuitului – între 3 şi 9 august.

Seara au revenit şi au anunţat că aşteaptă decalarea de către WTA cu o săptămâna a termenului limită de înscriere, motivul fiind se pare accesul pe teritoriul italian al jucătoarelor. În acest moment o parte dintre ele vin din ţări care teoretic nu ar avea acest drept fără o perioadă de carantină.


Totuşi, conform site-ului italian ubitennis.com, o primă listă ar arăta ca cea de mai jos (repetăm, încă neoficială). Aşa cum se aştepta toată lumea, una mult mai puternică decât cea a unui turneu de categoria International.

Acestor jucătoare li se vor adăuga cele invitate, Simona Halep (2 WTA) şi – se pare (neoficial) – Karolina Plíšková (3), fiind primele vizate de organizatori pentru cele două wildcard-uri acordate jucătoarelor din top 10.

De asemenea, conform aceleiaşi surse, organizatorii studiază posibilitatea să mărească tabloul de la 32 la 48 de jucătoare (cu BYE în primul tur pentru cei 16 capi de serie)

De altfel, directorul turneului, Oliviero Palma, s-a referit explicit la jucătoarea noastră, afirmând că o vor aştepta – pe ea şi pe oricare alta din top 10 WTA – cât de mult posibil:

Organizatorii mizează şi pe relaţia bună pe care o au cu managerul Simonei, Virginia Ruzici, cea care a fost prima directoare a turneului, în 1990.

La turneul care a fost reintrodus anul trecut în calendarul WTA, după o pauză de 5 ani, Irina Spîrlea a câştigat două ediţii consecutive la simplu – 1994, 1995 – iar Ruxandra Dragomir a fost campioană la dublu în 1994 şi vicecampioană în 2000.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.