Daria Kasatkina a câştigat astăzi primul titlu după doi ani şi patru luni, la WTA 250 “Phillip Island Trophy“, care s-a disputat la Melbourne Park.

Credit Foto: @wta
Videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Jucătoarea în vârstă de 23 de ani (n. 7 mai 1997), cu un început al carierei fulminant, număr 10 WTA la doar 21 de ani (22 octombrie 2018), după ce câştigase al doilea titlu la Premier (500) Moscova – primul la Premier (500) Charleston 2017 – şi jucase în alte trei finale.

A urmat o perioadă nefastă pentru ea, în urma căreia a coborât pe locul actual, cel mai slab pe care l-a ocupat, după ce a părăsit top 10 WTA.

Sezonul acesta l-a început însă bine, cu câte două partide câştigate la turneele WTA 500 Abu Dhabi şi “Gippsland Trophy”, iar astăzi şi-a adăugat în palmares al treilea titlu de campioană, obţinut, e adevărat, la un turneu “de consolare” (jucătoarele eliminate în prima săptămână a turneului de Grand Slam), dar foarte important pentru moralul uneia dintre cele mai simpatice jucătoare din circuit.

De altfel, emoţia intensă pe care i-am observat-o după mingea de meci, spune totul despre însemnătatea acestui rezultat pentru ea.

Finala s-a încheiat cu rezultatul:

Daria Kasatkina (75) – Marie Bouzkova (50) [13] 4-6, 6-2, 6-2 în 2h8′, revenirea campioanei din seturile doi şi trei fiind datorată nivelului ei superior, dar şi stării fizice precare a finalistei, care nu a avut suficient timp de recuperare, după semifinala dramatică pe care a jucat-o ieri, cu Bianca Andreescu.

*

În finala de dublu:

Ankita Raina (India, 115 WTA la dublu) / Kamilla Rakhimova (Rusia, 192) – Anna Blinkova (47) / Anastasia Potapova (111) 2-6, 6-4, [10-7] în 1h23′

Raina / Rakhimova le învinseseră în primul tur (R28) pe Buzărnescu / Ţig, iar Blinkova / Potapova, în optimi (R16), pe Mitu / Olaru [4].

Ankita Raina (28 de ani, clasată pe cal mai bun loc al carierei) şi Kamilla Rakhimova (19 ani, calsament maxim: 174 / octombrie 2020) au câştigat primul titlu WTA, împreună sau separat.

Galerie videoclipuri (3)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.