În interviuri separate acordate agenţiei de presă Reuters şi site-ului Tennis Majors, Steve Simon – director executiv al WTA – a abordat următoarele teme:
- turnee înaintea Australian Open 2021:
Încercăm să găsim locaţii şi în curând vom anunţa câteva evenimente înaintea carantinei de la Australian Open, în săptămâna 4-10 ianuarie. De acolo, jucătoarele vor putea pleca spre Australia.
După cum ştim deja, jucătorii ar trebui să ajungă obligatoriu în perioada 15-17 ianuarie la Melbourne, conform ultimei variante vehiculate.
Simon precizează că aceste locaţii se pare că nu vor fi în China sau Noua Zeelandă, ca până acum, deoarece aceste ţări au reguli de carantină stricte.
De asemenea, el se mai bazează pe turneele care se vor disputa în statul Victoria, după încheierea carantinei şi înaintea turneului de Grand Slam, în săptămâna 1-7 februarie.
- despre spectatori:
Nu mă aştept să avem tribune pline înainte de sfârşitul anului, poate chiar până în 2022.
- astfel vor fi afectate şi premiile financiare:
Evenimentele care s-au disputat în 2020 nu au adus profit operatorilor – din cauza lipsei spectatorilor şi implicit, a sponsorilor – şi la fel va fi în 2021.
Steve Simon laudă jucătoarele pentru că au înţeles situaţia şi că nu pot fi acordate aceleaşi premii financiare ca şi până acum.
Mai mult, ele au fost de acord cu redistribuirea acestora, în favorea celor cuvenite în primele tururi şi în calificări, pentru că jucătoarele din acea zonă au suferit cel mai mult în urma întreruperii circuitelor.
*
În aceeaşi ordine de idei, scriam zilele trecute că organizatorii Australian Open vor compensa condiţiile severe de carantină, cu păstrarea premiilor financiare la nivelul stabilit – şi acolo va fi operată o redistribuire – dar şi cu o ospitalitate completă: chartere, cazare, masă, asigurată gratuit.
Această generozitate – precum şi implementarea măsurilor de siguranţă sanitară – vor duce la pierderi financiare importante pentru operatorul turneului, Tennis Australia, căci sponsorii nu se mai înghesuie.
Preşedintele Federaţiei şi directorul executiv al Australian Open, Craig Tiley, vede soluţia în contractarea unui împrumut pentru a asigura cash flow-ul şi după ce subvenţiile guvernamentale vor înceta, căci după estimările sale va dura 5 ani, până când lucrurile vor reintra în normal, din punct de vedere financiar.
“Simona Halep de-abia aşteaptă să vină”, confirmă Darren Cahill
WTA: Proces de rebranduire – logo nou, site nou, categorii noi, dar fără punctaj schimbat