Irina-Camelia Begu of Romania in action during her second round match at the 2020 Prague Open WTA International tennis tournament

Irina şi imagini din timpul partidei Bogdan – Kr. Plíšková
Credit Foto: Jimmie48 Photogrphy
Videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Primele două jucătoare românce care au evoluat astăzi la WTA International “Prague Open” şi-au încheiat partidele cu rezultate diferite: Irina Begu a câştigat meciul din optimi, întrerupt aseară după primul set, în timp ce Ana Bogdan a fost nevoită să abandoneze în sferturile de finală.

Irina Begu (82 WTA) – Leonie Küng (Elveţia, 157) [LL] 6-7(3), 7-5, 7-6(7)

Partida a durat 3h28′.
Irina a revenit în setul doi de la 3-5 – după ce îşi pierduse serviciul în jocul 7 – cu 4 jocuri câştigate la rând. La 4-5 jucătoarea noastră a convertit a 6-a minge de break, fără ca să aibă de înfruntat niciuna de set.
În setul decisiv, Irina a reuşit un break în jocul 4, pe care şi l-a apărat până la 5-2, când a avut o scădere, care i-a permis adversarei să egaleze.
În tie-break, Irina a condus cu 3-0, dar a ajuns să fie condusă cu 6-4. A salvat acele mingi de meci şi încă una la 6-7, pentru ca în sfârşit să încline balanţa în favoarea ei, câştigând ultimele două puncte ale partidei.

Irina acumulează 60 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 5.000 USD pentru calificarea în sferturile de finală, unde o va întâlni astăzi – pentru prima dată în carieră – în ultimul meci al sesiunii, de la ora aproximativă 16.30, pe Sara Sorribes Tormo (84, clasament maxim: 64 WTA / iunie 2019, 23 de ani).

Ana Bogdan (92 WTA) a fost nevoită să abandoneze în primul set al partidei pe care o disputa cu Kristýna Plíšková (69) din cauza unei accidentări la coapsă. Ana conducea în acel moment cu 5-2. Jucase foarte bine până atunci, condusese cu 5-1 şi la 5-2 a ratat o minge de set, pentru ca apoi la o venire la fileu, o accidentare mai veche să recidiveze.
Ea rămâne cu acumulările cuvenite calificării în sferturile de finală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.