Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography

Prima semifinalistă la WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia” este Kiki Bertens (Olanda, 4 WTA) [6], căci adversara pe care trebuia s-o întâlnească astăzi în sferturile de finală, liderul WTA, Naomi Osaka s-a retras din turneu. Japoneza îşi asigurase oricum locul 1 şi poziţia de cap de serie 1 la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros. Ea a motivat retragerea printr-o accidentare la mâna dreaptă.

Kiki Bertens îşi continuă astfel seria excelentă, această prezenţă în semifinale fiind precedată de titlul de la Premier Mandatory Madrid. În 2019 a mai câştigat turneul Premier St. Petersburg. Ea avansează pentru moment pe locul 3 WTA în clasamentul live, de care însă nu este încă sigură, Karolina Plíšková putând să o depăşească.

Adversară în semifinale îi va fi învingătoarea din partida Marketa Vondrousova (Cehia, 44) – Johanna Konta (Mare Britanie, 42), care se va disputa mai târziu.

În cazul în care se va califica în finală, Bertens va urca pe locul 2 WTA, pe care va rămâne în cazul în care Karolina Plíšková nu va câştiga turneul.

Ordinea de joc – 17.05 – WTA / ATP Roma 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.