Sascha Bajin, antrenorul german, născut în 1984, în Iugoslavia (Serbia) îşi continuă periplul în circuitul WTA.

Noua lui elevă este Karolina Pliskova (6 WTA, lider WTA timp de 8 săptămâni în 2017, 28 de ani împliniţi în martie).
Anunţul a fost făcut de jucătoare pe contul de Instagram, sec, fotografiei de mai sus ea adăugându-i textul: “Team Pliskova 2021”.

Fotografia a fost făcută la Marbella, la  baza hotelului Puente Romano [foto 2, mai jos].

“Club de Tenis Puente Romano” datează din 1979, primul ei manager fiind Björn Borg, iar între 2009 şi 2011 a găzduit un turneu WTA International, “Andalucia Tennis Experience”. La cea din urmă ediţie, Irina Begu a fost finalistă – acolo, jucătoarea noastră obţinea primele victorii pe un tablou principal WTA – iar Victoria Azarenka a câştigat titlul:

Surse foto: hotnews.ro & Club de Tenis Puente Romano

Jucătoarea din Cehia a încheiat un sezon modest, pe locul 13, dacă luăm în considerare doar rezultatele din 2020.
Anul acesta a acumulat 1.532 de puncte, cu doar două rezultate care au ieşit în evidenţă: titlul de la WTA Premier Brisbane (ianuarie) şi finala de la Premier 5 Roma (septembrie).
La celelalte turnee pe care le-a jucat, nu a trecut de sferturi, iar la cele de Grand Slam s-a oprit în turul 3 la Australian Open şi în al doilea la US Open şi Roland Garros. 

La începutul lunii noiembrie, Karolina anunţa despărţirea de antrenorul Daniel Vallverdu, care fusese alături de ea timp de un an, dar nu cu normă întreagă. În 2018-2019 lucrase cu Rennae Stubbs (temporar) şi Conchita Martinez, după mai mulţi ani în care apelase la antrenori cehi (să ne amintim de iritarea pe acest subiect cu Barbora Strycova).
Putem lesne observa că la capitolul antrenori, Karolina nu fost tocmai consecventă.

Pe de altă parte, Sascha Bajin, n-a mai repetat succesele pe care le-a avut cu Naomi Osaka (2017-2019), nici măcar la o scară mai mică, în următoarele două colaborări: Kristina Mladvenovic (2019) şi Dayana Yastremska (2019-2020).

Karolina va deveni astfel a 4-a elevă a lui Sascha.
Înainte de a o antrena pe Osaka, el fusese pentru multă vreme partener de antrenament (hitting partner) pentru Serena Williams – timp de 8 ani – Victoria Azarenka şi Caroline Wozniacki, pentru perioade scurte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.