Patricia, în timpul partidei din runda a doua a calificărilor
Credit Foto: @koreatennis.com

Patricia Ţig a profitat de şansa oferită prin retragerea din turneu a favoritei principale, Maria Sakkari [1], care trebuia să-i fie adversară în turul 1 (R32) al turneului WTA International “KEB Hana Bank Korea Open” de la Seul şi a învins-o pe înlocuitoarea acesteia:

Patricia Ţig (124 WTA) [Q] – Danka Kovinic (Muntenegru, 117) [LL] 6-4, 3-6, 7-6(3)

Partida a durat 3h1′.
În primul set egalitatea s-a menţinut până în al 9-lea ghem – după un schimb de break-uri în jocurile 2 şi 3 – când Patricia a câştigat cu returul şi apoi a convertit a 4-a minge de set în jocul de serviciu ce a urmat, apărând şi o posibilitate de 5-5 a jucătoarei din Muntenegru.
Setul 2 a început cu un schimb de break-uri, după jocuri lungi, dar Kovinic a creat diferenţa finală în al 4-lea.
În setul decisiv, jucătoarea noastră a ratat două mingi de break în ghemul 2, încă trei în al 4-lea pentru ca în al 5-lea să salveze la rându-i două. În al 8-lea, Patricia s-a desprins cu un break la 5-3, dar n-a reuşit să închidă partida – cu toate că a fost la două puncte de acest obiectiv în ambele jocuri care au urmat – şi s-a văzut egalată. Ea a mai fost la două puncte distanţă de victorie şi la 6-5, dar a fost nevoită să joace un tie-break în care s-a desprins la 5-0 şi a gestionat foarte bine acest avantaj.

Patricia a trecut astfel de primul tur la toate cele 5 evenimente din circuitul principal şi cel intermediar la care a participat după revenire: International Bucureşti (finală), International Jūrmala (sferturi), 125k Karlsruhe (titlu) şi International Hiroshima (optimi). Doar la Karlsruhe şi Jūrmala nu a fost nevoită să joace şi în calificări.

Ea adaugă 30 de puncte WTA celor 18 obţinute în calificări – deocamdată ocupă locul 116 în clasamentul live (neoficial) – îşi măreşte valoarea premiului financiar până la 3.400 USD şi o va întâlni în optimile de finală pe Paula Badosa (Spania, 88, aflată pe cel mai bun loc la carierei, 21 de ani), cu care are un palmares direct 1-2:

Credit Info: itftennis.com

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.